Societat 25/07/2022

Govern, Consell i Sant Josep acorden una "solució definitiva" pels veïns de Don Pepe

L'acord contempla la construcció d'una nova promoció d'habitatges al terme municipal de Sant Josep

ARA Balears
2 min
Veïns dels edificis Don Pepe de Sant Josep de sa Talaia, aquest dilluns en la signatura de l'acord entre el Govern, el Consell i l'Ajuntament.

PalmaEls veïns dels apartaments coneguts com a Don Pepe, de Sant Josep de sa Talaia (Eivissa), ja tenen damunt paper una "solució definitiva" per la seva situació. Així ha descrit la presidenta del Govern, Francina Armengol, el contingut de l'acord que han signat aquest dilluns les tres administracions implicades: l'Executiu autonòmic, el Consell Insular i l'Ajuntament de Sant Josep, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Concretament, l'acord contempla la construcció d'una nova promoció d'habitatges al terme municipal de Sant Josep, que seran permutats als propietaris dels Don Pepe a canvi del restabliment de la zona natural. L'Ajuntament ha recordat en el seu comunicat que els terrenys on es varen construir aquests apartaments l'any 1964 tenen actualment un important nivell de protecció de normatives de caràcter autonòmic, nacional i europeu i les edificacions es troben fora d'ordenació, el que fa inviable autoritzar la seva rehabilitació.

Compromisos autònomics, insulars i municipals

Així, amb l'acord el Govern es compromet a fer les valoracions dels habitatges Don Pepe i de l'actuació de recuperació ecològica i mediambiental de l'entorn on estan ubicats, s'encarregarà de la redacció del projecte de construcció dels nous habitatges i del restabliment de l'espai natural, i col·laborarà econòmicament amb l'Ajuntament de Sant Josep mitjançant fons propis o altres fonts. Per la seva banda, el consistori eivissenc s'encarregarà d'habilitar sòl per a la construcció dels nous habitatges, d'impulsar els expedients urbanístics necessaris i de construir la nova promoció per allotjar a les famílies dels dos blocs del Don Pepe.

En darrer lloc, el protocol estableix que el Consell d'Eivissa tramitarà els expedients urbanístics que siguin necessaris per fer la construcció dels nous habitatges i a col·laborar econòmicament amb els propietaris afectats per la situació o amb l'Ajuntament de Sant Josep per al desenvolupament de tota l'actuació. Pel que fa a la part dels veïns, un representant de cada una de les escales dels dos edificis que integren aquesta promoció ha signat l'acord un cop assolida la unanimitat necessària entre tots els residents per poder continuar amb aquesta solució.

Ara, la propera fita en aquesta matèria és signar abans d'un any el conveni amb cada un dels propietaris dels Don Pepe per poder portar a terme la construcció de la nova promoció on seran reallotjats. Amb tot, Armengol ha reconegut que aquest acord no planteja "una solució immediata, però sí que conté la solució definitiva" per als habitants dels edificis del Codolar i ha assegurat que tot el procès "estarà ple de generositat i lleialtat per treballar junts i poder-ho aconseguir".

Així mateix, el president del Consell, Vicent Marí ha afirmat que "quan hi ha voluntat política és possible trobar una solució" i ha apuntat que ara falta posar "la lletra petita" al marc establert en el protocol. Finalment, la representant dels vesins dels Don Pepe, Silvia Hernández, ha dit que "els vesins hem comprovat que els nostres representants públics tenen paraula".

stats