Societat 22/10/2020

El Govern, el Consell i l'Ajuntament de Palma fan un minut de silenci per la víctima de Peguera

La Guàrdia Civil va confirmar dimecres que l'assassinat de Calvià va ser masclista

Ara Balears
2 min
Minut de silenci pel crim masclista de Peguera a la seu de l'IBDona

PalmaEl Govern balear, a través de l'Institut Balear de la Dona (IBDona), el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma han convocat aquest dijous un minut de silenci per condemnar la mort d'Habibe Ismail, la dona que va ser assassinada per la seva exparella a Peguera la setmana passada. Mentre que l'IBDona ha convocat l'acte a la porta de la seva seu, al carrer d'Aragó, el Consell insular ho ha fet a Calvià i el Consistori palmesà, a la plaça de Cort.

La directora de l'IBDona, Maria Duran, ha agraït als veïns i veïnes la participació en l'acte i ha denunciat que a l'estat espanyol "el masclisme ha matat més que el terrorisme". A més, ha recordat que, des de l'any 2003 i segons les xifres oficials, 1.070 dones han mort a l'estat espanyol a mans de les seves parelles o exparelles.

El Consell de Mallorca, que també ha participat en la convocatòria de la plaça de Cort, ha reafirmat el seu compromís per continuar lluitant contra la violència masclista i ha transmès el condol als familiars i persones estimades de la víctima. En aquest cas, hi han assistit la presidenta del Consell, Catalina Cladera; la vicepresidenta segona de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot; la consellera del Departament de Presidència, Teresa Suárez; la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, i la directora insular d'Igualtat, Rosa Cursach.

En el minut de silenci convocat per l'Ajuntament de Palma hi han participat el batle de Palma, José Hila; la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, i membres de la resta dels grups municipals que integren el Consistori: Francisco Ducrós, del PSIB; Mercedes Celeste, del PP; Joana Maria Capó, de Ciutadans; Neus Truyol, de MÉS, i Fulgencio Coll, de Vox.

Juntament amb ells, hi han participat altres autoritats, com la delegada del govern a les Illes Balears, Aina Calvo; la consellera d'Administracions Públiques, Isabel Castro; la consellera de Presidència del Consell de Mallorca, Teresa Suárez, i el tinent coronel de la Guàrdia Civil, Antonio Orantos, per mostrar públicament el rebuig unànime a aquest feminicidi.

stats