Societat 18/02/2022

El Govern va aprovar l'Agència de Salut Pública amb el decret de turisme

L'Executiu va incloure la creació de l'ens en una disposició de la normativa

ARA Balears
1 min
La consellera de Salut, Patricia Gómez, en una imatge d'arxiu.

PalmaUn any i tres mesos després del seu anunci, el Govern ha aprovat la creació de l'Agència de Salut Pública de les Illes Balears. I ho ha fet dins una disposició en el decret llei de turisme. En concret, l'Executiu justifica que la pandèmia "ha fet palesa la necessitat d'establir instruments de gestió pública flexibles, àgils i eficaços per combatre aquest tipus de crisis de salut pública".

El projecte de pressupostos autonòmics del 2021 ja preveia la creació de l'agència, que pretén donar una "resposta eficient i dimensionada" a les necessitats de la població en qüestions sanitàries, segons explicava en el seu moment la consellera d'Hisenda, Rosario Sanchez.

En els pressupostos del 2020 de la Comunitat, l'organisme disposa d'una petita partida per contractar tres persones que posin en marxa l'ens. Aquesta despesa s'inclou dins la partida de la Direcció General de Salut Pública i Participació, dotada de 25,2 milions d'euros.

Així i tot, no serà fins al 2023 quan tingui un pressupost específic que li permeti començar a operar. Enguany, es redactaran els estatuts i s'establiran les competències, els serveis que gestionarà i el personal que necessitarà.

stats