Restaurant Bungalow
Societat 14/12/2023

El GOB demana a Costes que esbuqui el restaurant El Bungalow

L'entitat ha lamentat que ha transcorregut gairebé un any d'ençà que es va emetre l'ordre ministerial

ARA Balears
1 min
Restaurant Bungalow a Palma

PalmaEl GOB ha registrat aquest dijous una sol·licitud a la Demarcació de Costes de les Balears per reclamar que s'actuï sobre el restaurant El Bungalow, situat a Ciutat Jardí, i que se'n faci efectiva la demolició. En un comunicat emès aquest dijous, l'associació ecologista ha informat que ha sol·licitat informació sobre les actuacions fetes per la Demarcació de Costes en relació amb la demolició i retirada de les edificacions.

Igualment, han demanat que es tanqui l'activitat il·legal de restauració mentre no s'executi la retirada del restaurant. A més, han reclamat que cal "assegurar la integritat, l'adequada conservació i la restauració necessària per garantir l'ús del domini públic maritimoterrestre". L'entitat ecologista ha recordat que el Ministeri per a la Transició Ecològica denegà el juliol de 2022 la sol·licitud per legalitzar l'ocupació del domini públic maritimoterrestre del restaurant en qüestió. Concretament, ocupa uns 440 metres quadrats que inclouen l'edifici, la terrassa i els accessos, situats en el litoral de Ciutat Jardí.

Així mateix, en la mateixa resolució ministerial s'atorgava al restaurant un termini de sis mesos per demolir les instal·lacions i restituir els terrenys. Si no s'executava la retirada de les edificacions en el termini establert, s'ordenava a la Demarcació de Costes el procediment d'execució forçosa. El Ministeri també ordenava a la Demarcació de Costes tombar i retirar tres plataformes de ciment situades entre la mar i el restaurant.

No obstant això, l'associació ha lamentat que ha transcorregut gairebé un any i mig des de l'ordre del Ministeri i que el restaurant continua obert. A més, han criticat que la Demarcació de Costes no ha retirat les tres plataformes de formigó que formen part del restaurant.

stats