Societat 24/05/2022

El GOB Menorca demana la incorporació urgent de tres inspectors turístics

Denuncien l'augment de queixes per l'organització de festes en entorns urbans i en sòl rústic

Iván Martín
1 min
Una construcció a Menorca.

MAÓEl GOB Menorca ha sol·licitat aquest dimarts al Consell Insular que reforci amb urgència el servei d'inspecció turística amb les tres places que preveuen els pressupostos, però que encara estan sense adjudicar.

L'entitat ecologista ha fet aquesta demanda a causa de les xifres de pressió humana diària d'anys anteriors i que demostren que existeix una elevada oferta turística no declarada, atribuïda al lloguer turístic no legalitzat. El GOB assegura que la problemàtica continuarà creixent aquesta temporada per les bones perspectives existents. Per altra banda, han denunciat l'augment de queixes per l'organització de festes en entorns urbans i en sòl rústic, una circumstància que ja s'ha donat anteriorment i que ha provocat importants problemes de conciliació amb els veïns.

Per aquests motius, l'entitat proteccionista veu imprescindible dotar-se correctament d'un servei suficient d'inspecció turística, i recorden que l'acord entre el Govern balear i el Consell de Menorca autoritzava la incorporació aquest any de tres nous tècnics, que se sumarien als quatre actuals, per organitzar un cos d'inspecció turística que pugui frenar l'explosió de l'oferta il·legal. El GOB ha lamentat la impunitat d'aquells que generen molèsties a través de lloguers turístics il·legals i consideren que aquesta tipologia de client està massificant l'illa.

stats