Societat 13/09/2022

El GOB considera que el Govern "no ha fet els deures" en la neteja dels torrents a Menorca

Demanen una gestió global a tota la conca hídrica

Iván Martín
1 min
Imatge de la torrentada a Ferreries.

MAÓMalestar a Menorca per l'estat dels torrents, especialment a la zona centre de l'illa que el setembre de l'any passat va viure els efectes devastadors de les pluges torrencials. Precisament, aquest dimarts la diputada de Més per Menorca, Patrícia Font, ha recriminat al conseller de Medi Ambient del Govern balear, Miquel Mir, l'incompliment de l'anunci efectuat el passat mes d'abril en una sessió plenària, en la qual assegurà que s'actuaria en barrancs i altres zones de Ferreries, un dels municipis més afectats.

Una gestió hídrica que tampoc convenç el coordinador del GOB Menorca, Tòfol Mascaró, qui afirma que el Govern "no ha fet els deures" en matèria de neteja de torrents, i ha recordat que les pluges de l'any passat varen ocasionar importants conseqüències econòmiques. El dirigent ecologista creu: "Tot el que es va dir en el seu dia ha quedat difuminat". I ha afegit: "És cert que són treballs en què un any no és suficient, però com a mínim s'hauria de plantejar una gestió integral a tota la conca".

Mascaró atribueix el canvi climatològic que viu Menorca a l'emergència climàtica i posa com a exemple la pedregada del passat mes d'agost –"va ser un seriós avís"– i adverteix que els capítols de pluges torrencials a la tardor podrien repetir-se amb més freqüència. A més, el coordinador del GOB explica que ja van reivindicar la necessitat de tenir una gestió més acurada de les conques hídriques, dels sistemes de recollida d'aigua i dels torrents, amb l'objectiu d'intentar evitar successos com el viscut el setembre del 2021 i reduir els danys.

stats