Societat 02/04/2020

El GOB ha atès 1.337 animals al Centre de Recuperació Fauna Silvestre

La principal causa d’ingrés són polls d’ocells que crien al medi urbà i que han caigut del niu o han estat abandonats

Ivan Martin
1 min
L'alliberament d'aus és fruit del treball que els voluntaris duen a terme a l'equipament situat a Ciutadella.

MaóEl Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca ha atès 1.337 animals de 65 espècies durant el 2019, segons la Memòria d’activitat presentada aquest dijous pel GOB. L’equipament, ubicat a les pedreres de Líthica, a Ciutadella, ha estat visitat per 1.300 persones i un 36% dels animals que han rebut assistència s’han alliberat al medi natural.

La principal causa d’ingrés són polls d’ocells que crien al medi urbà i que han caigut del niu o han estat abandonats. El 70% d’aquestes cries són de vinjola i de pardal, però també hi trobam mussols, xorics, tords i verderols. En canvi, el 30% restant correspon a ingressos per col·lisions a carreteres o xarxes elèctriques, i tortugues, eriçons, mussols, xorics i òlibes són els que més ho pateixen. Altres causes d'ingrés són les restes abandonades a la mar d'armades de fil de pescar, cordes i plàstics, que afecten les gavines i especialment les tortugues marines. Durant el 2019 també destaca l'ofegament d'aus dins safaretjos, preocupant sobretot per les baixes que causa de rapinyaires.

Les espècies exòtiques invasores són un problema per a la fauna silvestre. Cal remarcar el cas de la tortuga d'aigua americana pel fet que se n'han alliberat exemplars i que està establerta a diferents zones humides de Menorca. Actualment la llei prohibeix tenir aquestes tortugues, i és al Centre de Recuperació on la gent que en tingui les hauria d'entregar, i mai alliberar-les. Durant el 2019 s’han rebut 85 tortugues exòtiques.

stats