Societat 19/06/2023

El GOB assegura que la massificació turística "es pot incrementar" amb els nous governs a les Balears

L'associació ha assenyalat que és "un camí equivocat" per la "pèrdua de qualitat de vida dels residents, la major pressió sobre els valors naturals i la manca de resultats econòmics positius"

ARA Balears
1 min
Coua de turistes per accedir al caló del Moro el darrer dia d'agost.

PalmaEl GOB ha assenyalat que els problemes derivats de la massificació turística "poden incrementar-se" si les formacions que constituiran els nous equips de govern a les Balears "apliquen els missatges que han anat difonent". Així ho ha explicat l'associació en un comunicat aquest dilluns, recollit per Europa Press, en què explicat que aquest és "un camí equivocat" per la "pèrdua de qualitat de vida dels residents, la major pressió sobre els valors naturals i la manca de resultats econòmics positius".

L'associació, que aquest cap de setmana ha analitzat la situació política actual en una reunió amb les diferents seccions insulars a Menorca, ha apuntat que la societat civil organitzada, que "treballa per aconseguir interessos col·lectius, és més necessària que mai a les Illes".

Entre alguns dels efectes socials que ha criticat, sobre el que denominen com una aposta "creixent i unidireccional per al turisme massiu", situen "la impossibilitat de bona part de la població resident" de visitar determinades platges durant la temporada turística; la "gran dificultat" per trobar aparcament en unes illes "atapeïdes" de cotxes o el preu de l'habitatge, que "impedeix en molts casos exercir un dret constitucional".

"Aquest excés de pressió mostra errors repetits de planificació: Mallorca ha ampliat carreteres i continuen anunciant-se noves infraestructures vials; Eivissa té tres dessaladores i els aqüífers continuen sobreexplotats, i a Menorca creix la sensació de saturació, mentre que l'allotjament turístic no declarat ocupa els habitatges que haurien de ser per a residents", han remarcat. D'aquesta manera, el GOB ha proposat l'adopció d'eines com ara l'establiment d'un límit en els vehicles de cada illa, o la regulació de les extraccions abusives d'aigua.

stats