Societat 08/08/2022

Garrido defensa que "l'oci és segur" a les Illes, malgrat les punxades

La consellera de Presidència demana a les dones acudir al punts liles, en aquests casos, durant les festes populars

2 min
Garrido també s'ha reunit amb la patronal de l'oci nocturn davant els casos de les punxades.

Palma"L'oci a les nostres Illes és segur", ha defensat aquest dilluns la consellera de Presidència, Mercedes Garrido. Ho ha fet després de reunir-se amb els consells insulars i els ajuntaments de l'Arxipèlag per acordar una actuació coordinada davant els casos de les punxades en l'oci nocturn. "Les dones han de fer vida normal i anar tant a festes com a discoteques sense cap mena de problemes", ha afegit.

Garrido ha demanat que si alguna dona sent una punxada durant les festes públiques, acudeixi als punts liles de 'No i punt!' que hi ha a cada municipi, i des d'allà s'activaran els protocols necessaris. Ha recordat que també poden anar als agents dels cossos de seguretat, la Creu Roja o Protecció Civil. Des de l'IBDona i la Direcció General d'Emergències ja han enviat instruccions sobre com actuar tant a les institucions insulars com a la policia.

En la mateixa línia que la consellera s'ha expressat el president de la Federació d'Entitats Locals (FELIB), Toni Salas: "El missatge és que les festes són segures". Ha apuntat que "potser no sempre tenim els mitjans per evitar qualsevol tipus d'agressions" i per això és important "prevenir i donar una resposta coordinada". Per acabar, ha recordat que, a més dels agents de la Policia Local, molts municipis tenen seguretat privada a les festes.

Vuit casos, una menor

Fins ara s'han donat vuit casos de punxades a les Illes Balears, un d'ells aquest cap de setmana a una menor. La jove va denunciar haver notat una punxada a les festes de Can Picafort, i la família ho va denunciar a les xarxes socials. Ella va ser atesa a l'Hospital Comarcal d'Inca, on li varen fer les proves i no varen detectar cap substància, com ha passat en els altres casos.

stats