Societat 31/01/2023

La Fundació Endesa restaura quatre hectàrees a la finca pública de sa Duaia

El projecte té un compromís de 30 anys i preveu que el bosc resultant sigui capaç d'absorbir una important quantitat de CO2

ARA Balears
1 min
Dues voluntàries durant la reforestació de sa Duaia

PalmaLa Fundació Endesa ha dut a terme la restauració forestal de quatre hectàrees de la finca pública de sa Duaia, a Artà, mitjançant la plantació de 3.000 plantes, concretament pi blanc, alzina i ullastre. Segons ha informat l'entitat, el projecte té un compromís a 30 anys, en el qual s'estima que el bosc resultant sigui capaç d'absorbir una important quantitat de CO2.

Segons ha explicat en un comunicat, la companyia ha participat amb 22 empleats en una iniciativa de Voluntariat Corporatiu impulsada per la Fundació Endesa, que ha consistit en la plantació, d'aproximadament 150 plantes forestals, amb l'objectiu d'assegurar-ne la supervivència i contribuir així a la lluita contra el canvi climàtic i la millora del capital natural i la biodiversitat a sa Duaia. D'aquesta manera, l'objectiu és la restauració forestal de terrenys incendiats mitjançant la plantació d'espècies forestals autòctones.

La fundació assenyala que la manca de vegetació és una de les principals causes de l'erosió d'un territori i que els incendis recurrents, així com els alts pendents existents a la finca, suposen un alt risc d'erosió dels terrenys.

"Aquesta experiència reforça el compromís d'Endesa i dels nostres treballadors amb la nostra terra i poder contribuir, així, a la conservació de la biodiversitat", ha destacat el director general d'Endesa a les Balears, Martí Ribas. Per la seva banda, el director general d'Espais Naturals, Llorenç Mas, ha explicat que és molt important donar a conèixer la feina que es fa a sa Duaia, amb el desig que pugui ser una col·laboració a mitjà termini, ja que la plantació requereix un seguiment i manteniment de tot el procés de reforestació.

stats