Societat 28/02/2019

Francina Armengol clama contra la crispació en l'entrega de les medalles d'Or i els premis Ramon Llull

El moviment solidari amb la tragèdia del Llevant rep una sentida ovació durant la gala

Maria Llull
2 min
Imatges de l'entrega dels Premis Ramon Llull i les Medalles d'Or de la comunitat

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha clamat contra la crispació a l'acte institucional del Dia de les Balears, durant el qual s'han entregat les medalles d'Or de la Comunitat i els premis Ramon Llull. "Estimar la nostra societat és voler-la plural i lliure (...). Ens obliga a plantar cara a la discriminació i a no fer cap passa enrere per defensar que en el nostre futur no hi ha lloc per al racisme ni per a aquells que encara avui volen relegar les dones a la condició de ciutadanes de segona. No hi ha lloc per a l'estretor de mires dels qui encara no consideren l'orientació sexual una llibertat", ha dit Armengol en la part final del seu discurs, deixant veure entre línies referències a les formacions polítiques d'extrema dreta.

La cap de l'Executiu ha parlat de "temps convulsos", en què "la crispació amenaça pertot arreu la convivència democràtica" i ha desitjat "un futur de cohesió en la diversitat", on "tothom tingui la seva oportunitat de realitzar-se i prosperar".

Medalles d'Or

La societat civil i els voluntaris del moviment de solidaritat que va actuar per pal·liar els danys produïts per les inundacions del 9 d'octubre de 2018 a la comarca del Llevant de Mallorca han estat reconeguts amb la Medalla d'Or de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, distinció que també ha estat atorgada a l'humanista, filòleg i investigador Josep Massot i Muntaner.

El record de tots els que varen ajudar en els moments de tragèdia ha estat acompanyat d'una gran ovació dels presents i ha estat un dels moments més emotius de la gala.

Premis Ramon Llull

El joier de Formentera, Enric Majoral; el cor Ciutat d'Eivissa; el club d'handbol Puig d'en Valls; el teatre infantil Sant Miquel, de Ciutadella; l'empresa menorquina Nàutica Reynés; els voluntaris balears de Proactiva Open Arms i Proem-Aid; la Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller; el doctor en Medicina Joan Llobera; la historiadora de l'Art Catalina Cantarellas; l'actriu Rossy de Palma i la cuinera Macarena de Castro han rebut per la seva part els premis Ramon Llull, que distingeixen les persones físiques o entitats jurídiques que han destacat dins el territori de les Illes Balears pels serveis prestats en els àmbits cultural, esportiu, jurídic, empresarial, cívic, humanitari, de la recerca, de l'ensenyament i lingüístic.

stats