Societat 29/07/2020

Armengol sobre el cas de l'Autoritat Portuària: "El Govern estarà a l'altura quan s'hagin de prendre decisions"

La presidenta de l'Executiu diu que mantenen una col·laboració "estreta" amb la justícia però que no disposen de més informació que la que surt als mitjans

K. O.
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest dimecres que l'Executiu balear "estarà a l'altura quan s'hagin de prendre decisions", referint-se al presumpte cas de corrupció que afecta la directiva de l'Autoritat Portuària de les Balears, inclòs el president, Joan Gual de Torrella, el qual va ser elegit per al càrrec a proposta del PSIB.

Armengol també ha afirmat després de participar en un esdeveniment a Inca que mantenen una col·laboració "estreta" amb la justícia, afegint que "així ho continuarem fent perquè s'aclareixin tots els casos que hi pugui haver". "L'ús dels doblers públics per a nosaltres és sagrat", ha comentat. La presidenta, però, ha admès que no disposen de més informació que la que surt als mitjans de comunicació.

En tot cas, Armengol ha reiterat que Gual de Torrella donarà "les explicacions oportunes" sobre el cas al consell d'administració que es farà aquest horabaixa. La presidenta ja es va manifestar sobre el cas aquest dilluns: "Quan tinguem la informació adequada, prendrem les determinacions necessàries", va dir Armengol, visiblement molesta per la pregunta que li va fer un periodista després de la reunió amb la ministra de Turisme, Reyes Maroto.

Dijous 23 de juliol la Guàrdia Civil va detenir la cúpula directiva de l'Autoritat Portuària de les Balears per un presumpte cas de corrupció. Els cinc directius de l'ens detinguts, inclòs el president, Joan Gual de Torrella, varen quedar dissabte en llibertat amb càrrecs, després dels escorcolls que es varen fer a les seus de Palma, Eivissa i Maó.

stats