Debat de política general
Societat 11/10/2022

El Fòrum de la Societat Civil reclama a Armengol mesures més intervencionistes

Asseguren que les accions previstes són a llarg termini i que no provocaran el canvi necessari

ARA Balears
2 min
Francina Armengol durant el Debat de Política General

PalmaEl Fòrum de la Societat Civil ha valorat positivament algunes de les mesures anunciades per Francina Armengol durant el Debat de Política General, però reclama accions més intervencionistes, a curt termini i que suposin un canvi de model real i no un projecte. En aquest sentit, consideren que s'aposti per la diversificació econòmica i es posin en marxa més mesures per limitar l'arribada massiva de turistes.

A través d'un comunicat, han destacat que l'arribada d'una nova crisi econòmica i social provocada per la guerra d'Ucraïna i la pandèmia ha encès les alarmes dels illencs i que s'ha d'actuar amb contundència per evitar que la situació sigui insostenible per als residents a l'Arxipèlag.

Pel que fa a les mesures referents al sector i el model turístic, des del Fòrum de la Societat Civil asseguren que les mesures adoptades i anunciades són "insuficients" i reclamen la limitació en l'arribada de passatgers a Son Sant Joan i la diversificació del model econòmic basat únicament en el turisme.

Un altre dels punts valorats pel Fòrum de la Societat Civil són les mesures climàtiques i mediambientals. En aquest cas, celebren que s'aposti fermament per les energies renovables, però critiquen que no s'ha marcat una estratègia clara amb un objectiu i projectes reals i a curt termini que puguin tenir un impacte visible en els pròxims anys. Un exemple d'això és, per a ells, la mobilitat sostenible amb els trens de Llevant i el tramvia de Palma com a grans baluards. En aquest sentit, defensen que són mesures a llarg termini i que l'impacte real no serà visible en els pròxims anys. A més, asseguren que troben a faltar mesures per reduir la massificació dels cotxes a les carreteres i les ciutats.

En el cas dels problemes del mercat immobiliari i les dificultats d'accés a l'habitatge remarquen que no es veu una aposta per fer créixer significativament el parc públic i denuncien que el sostre de preus de lloguer es fa dependre d'una llei estatal que no té en compte la situació real que es viu a l'Arxipèlag.

Davant aquesta situació, el Fòrum de la Societat Civil ha explicat que s'ha compromès a elaborar un seguit de propostes concretes d'acció que s'haurien de posar en marxa a mitjà i llarg termini, a través d’una aliança publicoprivada transformadora amb un conveni amb l'Administració Pública.

stats