Més de deu mil firmes per limitar l'entrada de megacreuers a Palma

Palma XXI i altres entitats presentaran l'escrit dilluns al Consolat de Mar 

En un mes s'han recollit més de 10.000 firmes contra l'arribada massiva dels megracreuers a Palma. El passat mes de juny, Palma XXI i altres entitats ciutadanes van presentar un manifest a la pàgina YouMove.EU, en el qual demanaven limitar-ne l'arribada a una embarcació per dia d'aquestes característiques. La plataforma presentarà aquest dilluns la petició al Consolat de la Mar. 

Els veïns del centre de Palma s’alcen contra els megacreuers

En l'escrit també reclamen que es regulin les visites dels creueristes al centre de Palma amb un màxim de 4.000 al dia. A més, exigeixen a Autoritat Portuària de Balears un major control i informació ambiental d'aquest tipus de creuers. L'objectiu d'aquestes peticions és evitar que es tornin a repetir les xifres que es van registrar l'estiu passat. 

En el manifest es critica l'augment insostenible i "no desitjable" dels creuers al port, que "provoquen un greu impacte mediambiental i territorial". A més, asseguren que aquest transport marítim "contamina mil vegades més que el terrestre" i recorden que Palma és la segona ciutat d'Europa més contaminada pels creuers.

Les Balears han rebut quasi 664.000 creueristes entre el gener i el maig

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF