Societat 18/02/2022

La Fira del Ram torna a Palma, després de dos anys

L'organització espera que hi passin unes 20.000 persones cada cap de setmana

ARA Balears
2 min
El director general de Comerç, Miquel Pinyol, el president de Pimem, Jordi Mora, i el president de l'Associació de Firaires, Javier Barranco

L'Associació de Firaires de les Balears veu per fi com el seu reclam s'ha complert. La Fira del Ram torna a Palma, després de dos anys de no celebrar-se a causa de les restriccions de la pandèmia. Els firaires havien reclamat fins ara que es podia dur a terme complint les normes de seguretat i així s'han compromès a fer-ho a aquesta edició que comença el 24 de febrer i durarà fins dia 25 d'abril.

D'aquesta manera, el sector ha celebrat la represa. De fet, el president de la Unió d'Empresaris d'Atraccions de les Balears, Javier Barranco, ha destacat dos aspectes importants de l'edició d'enguany: els protocols de seguretat i les tres noves atraccions que arribaran a Ciutat.

Així, els firaires asseguren que la distància, les màscares i el gel hidroalcohòlic seran les mesures a seguir i en aquest sentit esperen que “els visitants col·laborin al màxim pel bé de tots”. Tant és així que des de l'associació s'espera que passin unes 20.000 persones cada cap de setmana pel Ram i és que , segons els organitzadors, aquesta és la tercera fira més important de l'Estat, després de les de Sevilla i València. De fet, l'organització calcula que a la fira hi treballen 80 famílies, el 70% de les quals venen de fora i el 30% són residents a les Balears.

Pel que fa a la situació que han viscut fins ara, el president ha assegurat que “han estat dos anys difícils en els quals alguns firaires han hagut de canviar de feina i, en molts casos, s'ha optat pel transport de camions cap a Alemanya”.

Per la seva part, el director general de Comerç, Miquel Pinyol, ha assegurat que “és un moment de celebració després de les dures dificultats”. Pinyol també ha destacat el paper de la seguretat: "Tot i que hi ha mesures que ja no són obligatòries, els firaires fan un acte de compromís i les han mantingut".

Per la seva banda, el president de PIMEM, Jordi Mora, ha comunicat que la patronal donarà 10 tiquets de 2×1 a tots els empresaris i autònoms en senyal de reconeixement al sector. 

stats