Discriminació lingüística
Societat 16/02/2024

El Govern considera que l'expulsió de l'entrenador de Petra "té més a veure amb una falta de respecte que amb una qüestió de llengua"

La UE de Petra va denunciar l'expulsió de l'entrenador per discriminació lingüística

ARA Balears
1 min
El camp de futbol del Petra, en una imatge d'arxiu

PalmaEl portaveu del Govern, Antoni Costa, ha fet una crida a la convivència i al respecte a la llibertat lingüística en el món de l'esport, a la vegada que ha expressat la seva condemna a l'àrbitra que va expulsar l'entrenador de la UE Petra. D'aquesta manera s'ha pronunciat el conseller Costa en roda de premsa posterior al Consell de Govern. El portaveu ha insistit que la polèmica del partit de futbol "té més a veure amb una falta de respecte a la tècnica que amb una qüestió de llengua". En tot cas, ha admès que la redacció de la carta per part de la col·legiada no va ser del tot encertada, però ha insistit que el Govern "només es posiciona en contra de comportaments, ni a favor ni en contra de ningú".

D'aquesta manera, Costa ha matisat les primeres declaracions del Govern sobre aquest tema. El conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzá, va dir dia 15 de febrer que l'expulsió de l'entrenador de la UE Petra va venir motivada per una falta de respecte a l'àrbitra i, per tant, al seu judici, "la llengua passa a un segon pla". En declaracions als mitjans després de presentar els cursos de català per a sanitaris, Bauzá va dir que, segons el contingut de l'acta, "s'expulsa l'entrenador per una falta de respecte a la persona que dirigeix el partit, no per un tema de llengua". Bauzá també va admetre que el fet que la col·legiada es referís al català com a dialecte també va ser igualment una falta de respecte.

stats