Societat 07/09/2022

La festa s'apodera dels carrers de Maó: Gràcia ja és aquí

El conseller Miquel Company formarà part de la colcada

Iván Martín
1 min
El grup Bon Ball Tenim fent festa al bar Infanta.

MAÓEls carrers de Maó respiren festa, i la música i l'alegria de les primeres hores de la jornada d'aquest dimecres han donat pas a unes hores de calma tensa. El flabioler de Gràcia, Lito Vinent, ha iniciat el replec de caixers que s'estendrà fins a l'inici del jaleo, aproximadament a les 21.00 hores. Mentrestant, les cançons tradicionals menorquines i la pomada acaparen el protagonisme. L'arena ja és a la plaça de la Constitució i els més petits han tingut el seu moment amb els gegants i la xaranga.

Després de l'actuació del grup Va Gros i el pregó de festes, aquest dimecres toca cavalls. Abans, però, reunió d'amics a bars i cases. Hi ha molta gent per tots els carrers, una circumstància que serà la tònica general en les pròximes hores, com reconeix Lito Vinent: "L'excés de persones no ens ha de preocupar, perquè, si actuen amb responsabilitat, deixaran passar els cavalls a la plaça".

Els caixers també ultimen els preparatius mentre esperen la seva recollida. Alguns han decidit sortir demà, com és el cas del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern balear, Miquel Company, qui formarà part de la colcada de festes per vint-i-cinquè any. Company, amant dels cavalls i que ja va sortir a les darreres festes de Sant Lluís, viurà amb emotivitat poder colcar amb el seu pare, que també suma vint-i-cinc participacions. Xumet té 14 anys, tota una vida al costat de Company: "Ens coneixem d'ençà que tenia un any i mig, i és un cavall molt festiu, gros, elegant i el vincle és molt fort; fins i tot, els meus fills ja hi han muntat".

stats