Successos
Societat 11/05/2023

Una festa per celebrar la fi dels exàmens acaba en tragèdia: tres estudiants morts en un incendi a Huelva

L'origen del foc hauria sigut un braser al menjador del pis

ARA
2 min
La vivenda dels estudiants, cremada després de l'incendi

BarcelonaDeu estudiants es van reunir aquest dilluns a la nit en un pis d'Isla Chica, una barriada de Huelva, per celebrar que ja havien acabat els exàmens. La celebració ha acabat en una tragèdia de matinada. Tres joves, dues noies i un noi d'entre 20 i 21 anys, han mort en un incendi que s'ha originat a l'interior de l'habitatge. Segons han confirmat la Policia Nacional i els Bombers, el foc s'hauria generat en un braser situat al menjador on els joves, tots estudiants, estaven de festa. Set han pogut fugir i abandonar el pis a temps per la porta que accedeix a un pati interior. En el moment de l'incendi, però, tres dels joves estaven en una habitació i es van quedar atrapats a l'habitatge. Els serveis d'emergència els han trobat en estat crític per inhalació de fum i els han traslladat a l'hospital, però no s'ha pogut fer res per salvar la seva vida.

El cap dels Bombers de Huelva, César Sánchez, ha explicat que els tres joves "estaven inconscients i presentaven una forta afecció per gasos tòxics" quan han sigut rescatats. Els altres set estudiants han sigut atesos per inhalació de fum i no es tem per la seva vida. L'avís l'han donat diversos testimonis, que han trucat una mica abans de les vuit del matí alertant del fum que sortia d'una primera planta d'un bloc de tres pisos. Tots els veïns han sigut desallotjats per prevenció, però ja han tornat a casa. Al bloc, expliquen els veïns a Efe, s'hi pot fer vida normal, però no es pot fer servir l'ascensor.

"Sobren les paraules davant la magnitud de la tragèdia. Són xavals joves que estaven gaudint d'un moment de celebració en acabar el trimestre. El dolor és immens", ha lamentat Gabriel Cruz, alcalde de Huelva. El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, també ha lamentat "la pèrdua de tres joves d'una manera tan terrible". "Una forta abraçada a les seves famílies i als seus companys", ha conclòs Moreno.

stats