Societat 21/09/2020

La Federació de Veïns exigeix al batle de Palma que arribi a un acord per posar fi a la vaga de l'EMT

Les associacions lamenten el fracàs continu en les negociacions

Ara Balears
1 min
Un autobús de l'EMT. / ISAAC BUJ

PalmaLa Federació d'Associacions de Veïns de Palma ha exigit la intervenció directa del batle de Ciutat, José Hila, per arribar a un acord en les negociacions amb el comitè d'empresa de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) per posar fi a la vaga, segons ha informat l'agència Efe.

En un comunicat, la federació que presideix Joan Forteza lamenta "el fracàs" continu en les negociacions d'aquest diumenge, en les quals varen participar representants dels treballadors de l'EMT, el regidor de Mobilitat, Xisco Dalmau, i el gerent de l'empresa municipal, Mateu Marcús. Les associacions de veïns asseguren que hi ha "marge suficient" per reobrir "immediatament" la porta a un nou període de negociacions que ha de liderar Hila com a màxim responsable de Palma.

La federació proposa que es reprenguin les línies i freqüències suprimides durant l'estat d'alarma, així com les línies que es varen veure modificades en destinació i origen per la reforma general de l'EMT a l'inici d'aquest any.

També demanen a Hila que acceleri la construcció d'una nova estació de gas, ja que molts dels nous busos de l'EMT estan aturats a causa de l'absència d'aquesta instal·lació. Quant als torns de treballadors dels tallers de reparacions de l'EMT, les associacions veïnals reclamen que se suprimeixin els torns dels diumenges i dies festius i que es mantinguin només els dels dissabtes.

La federació recorda també que "Palma necessita l'EMT i els seus treballadors", i insisteix que els representants de Cort estan "obligats" a arribar a un acord ràpid per evitar que la vaga indefinida continuï.

stats