Societat 21/09/2020

L'EMT i el comitè de vaga tornen a trencar les negociacions i la vaga continua

Els sindicats dels treballadors varen abandonar la reunió d'aquest diumenge sense cap acord

Ara Balears
2 min
Imatge de la vaga dels conductors de l'EMT

PalmaEls conductors de l'EMT continuaran amb la vaga indefinida aquest dilluns després que s'hagin trencat, de nou, les negociacions entre el comitè de vaga i la direcció de l'empresa. Després que aquest dijous els representants dels treballadors decidissin abandonar les negociacions perquè consideraven insuficients les propostes de l'empresa, aquest diumenge es varen tornar a reunir amb el mateix resultat.

D'aquesta manera, aquest dilluns es mantindran els serveis mínims en el servei de transport municipal. El comitè de vaga de l'EMT ha criticat que la direcció de l'empresa els convocàs de nou per oferir unes propostes que ja havien remarcat que no estaven disposats a acceptar i que ja havien denegat dijous quan es van reunir per darrera vegada i quan es trencaren, per primer cop, les negociacions. "Es riuen de nosaltres, ens han fet venir per res i ens han oferit el mateix que dijous; és ridícul", remarquen des del comitè de vaga.

Per part seva, la direcció de l'empresa assegura que durant les negociacions amb el comitè de vaga han acceptat sotmetre a un arbitratge extern el punt més enquistat de la negociació i han assumit dos punts més per a l'acord, però els representants dels treballadors s'han negat a acceptar la nova proposta. A més, la direcció de l'empresa ha assegurat que durant la reunió d'aquest diumenge, a més d'incloure el punt d'arbitratge sobre els torns de taller, també ha incorporat a l'escrit de proposta dos punts més on hi havia un acord: les prejubilacions que han estat garantides i continuaran garantides segons la legislació vigent i els llistats d'hores extra d'abril i maig, que ja se'ls van lliurar el passat 31 de juliol.

El tinent de batle de Mobilitat de l'Ajuntament, Francesc Dalmau, ha criticat la decisió de trencar les negociacions i mantenir la vaga indefinida. "És inaudit que en una negociació per desconvocar una vaga, que ja ha durat set dies, s'aixequin de la taula perquè no els agrada la proposta de l'empresa i se'n vagin sense ni tan sols entrar a debatre-la", ha remarcat. Dalmau ha insistit que la direcció de l'empresa mantindrà intacta la seva voluntat de diàleg i d'arribar a acords, "però dos no parlen si un no ho vol".

Cal recordar que l'Ajuntament de Palma explicà aquest divendres que acceptar les peticions del comitè de vaga dels treballadors de l'EMT suposaria una despesa de 12 milions d'euros i que les exigències dels treballadors són "inassumibles". Davant aquesta afirmació, el comitè de vaga ha remarcat que aquesta "defensa" de l'Ajuntament és una "fal·làcia total", ja que, segons han explicat a l'ARA Balears, aquesta partida ja figurava als pressupostos de la Comunitat Autònoma.

stats