Obituari
Societat 24/01/2023

Familiars, companys i autoritats acomiaden Agustí Villaronga en una cerimònia a Barcelona

A l'acte hi han assistit al voltant de 200 persones

ARA Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, assisteix al funeral d'Agustí Villaronga. Al seu costat, la presidenta del Consell, Catalina Cladera

PalmaFamiliars, amics, actors, directors de cine i autoritats han acomiadat aquest dimarts el cineasta mallorquí Agustí Villaronga, en una cerimònia laica, a la qual han assistit al voltant de 200 persones, al tanatori de Sant Gervasi de Barcelona.

Segons ha informat Europa Press, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha remarcat que és una pèrdua terrible, i que era un gran creador cultural i una "persona molt sensible i compromesa, amb una mirada molt especial".

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assenyalat que el cinema està de dol, i ha assenyalat la seva capacitat per artística amb "un estil molt singular i projectes que duien al fons de l'ànima", com ara les adaptacions de Pa negre i Incerta glòria. L'actriu Nora Navas, que va actuar a Pa negre, ha destacat que era una persona molt estimada a la seva professió, "molt intensa, que estimava molt fort, dirigia molt fort. Tot era molt de veritat i de vida".

L'acte també ha comptat amb la música d'El ventre del mar, una de les seves pel·lícules.

stats