Societat 19/10/2020

El Govern admet que falten 200 infermers i 500 auxiliars al Servei de Salut a les Balears

Segons la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, aquesta mancança es deu al dèficit de professionals formats

Ara Balears
2 min
Una treballadora sanitària fa una prova de coronavirus a un centre de salut de Mallorca

PalmaEl Govern ha admès aquest dilluns que falta personal sanitari per poder fer front a la pressió assistencial del Servei Públic de Salut. Concretament ha estat la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, que ha assegurat a l'Informatiu Matí d'IB3 Ràdio que a les Balears falten 200 professionals d'infermeria i 500 auxiliars. Aquesta mancança, segons ha explicat la directora, és deu al dèficit de professionals formats.

D'ençà que va començar la pandèmia del coronavirus, s'ha remarcat la manca de professionals en el sistema sanitari. Durant el mes d'agost, quan els casos d'infectats es varen començar a disparar, ja es va alertar de la falta de personal per poder fer front a la segona onada. El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, ja reconeixia que el problema no era el fet de poder disposar de llits, "sinó de trobar el personal que hi doni resposta”.

Els sindicats també han denunciat la situació dels treballadors, que en els moments amb més contagis han estat "saturats" i amb més feina de la que poden assumir. Des del Satse han reclamat en diferents ocasions que es contractin més infermers i personal sanitari.

Campanya de la vacunació de la grip

Aquestes declaracions les ha fet el mateix dia que comença la campanya de vacunació de la grip. Font ha remarcat que les persones de risc que hagin passat el coronavirus també s'han de vacunar. "No pel fet d'haver passat el covid-19 s'han de deixar de vacunar", ha dit. Per ara les Balears han adquirit dosis per poder vacunar un 78% de la població vulnerable. "Per poder fer una distribució equitativa es va establir que les vacunes arribassin a un mínim del 75% de la població de risc", ha explicat.

stats