Societat 18/10/2022

L'explotador de menors que usava un hotel de Calvià com a bordell, condemnat pel Suprem

L'alt tribunal ha confirmat la sentència de l'Audiència de Palma, que li va imposar una pena de vuit anys i mig de presó

2 min
Una imatge del Tribunal Suprem.

PalmaGeorge Francis, de 39 anys, va donar cocaïna, roba i doblers a quatre menors d'edat –dues de les quals estaven tutelades i una només tenia 14 anys– a canvi de sexe amb ell. Els fets van ocórrer el 2019 a diversos hotels de Calvià, tot i que bona part dels abusos els va cometre a un hotel en concret, tal com va relatar l'ARA Balears. L'Audiència de Palma el va condemnar a vuit anys i mig de presó a final del 2020, però ara és el Tribunal Suprem qui confirma la pena per a aquest explotador de menors.

Davant la sentència de l'Audiència Provincial, la defensa de l'acusat va presentar un recurs a l'Alt Tribunal, el qual ha desestimat. Segons ha avançat eldiario.es i ha informat Europa Press, el Suprem ratifica així la condemna de vuit anys i mig per delictes de corrupció de menors. Abans, la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ja havia confirmat la mateixa sentència, que també obliga l'acusat a indemnitzar cada una de les quatre víctimes amb 2.500 euros més interessos.

L'argument principal del recurs de l'acusat es basava en el fet que ell estava convençut que les joves eren majors d'edat, perquè li van dir que havien fet 18 anys i una d'elles li va enviar una foto del DNI que, suposadament, ho corroborava. Ara bé, l'Audiència només va acceptar la possibilitat que l'acusat realment cregués que la més jove de totes era major de 14 anys. En aquest punt, el Suprem valida el posicionament en considerar "racionalment impecables" els arguments.

Així mateix, el Tribunal incideix en la "intensa vulnerabilitat social i personal" de les menors víctimes i el "propòsit clar de cosificació del seu cos" per part de l'acusat, el qual entregava "significatives quantitats de doblers" i drogues –èxtasi i cocaïna–, que les menors "consumien en la seva presència". Tot això, a més, tenia com a escenari "habitacions de diferents hotels de luxe als quals les menors es desplaçaven, on estaven durant un temps molt perllongat, la qual cosa suposava un factor de major cosificació".

Atenuants rebutjats

Per altra banda, la defensa pretenia aconseguir un atenuant de confessió perquè l'acusat va aportar el número PIN del seu telèfon mòbil a la Policia. D'aquesta manera, els agents van poder accedir a proves, com ara missatges, fotos i comunicacions en general entre ell i les menors. No obstant això, el Suprem ha descartat que la simple aportació de la clau el pugui fer mereixedor d'un atenuant de confessió i subratlla que no va reconèixer els fets, sinó que va negar saber que les víctimes eren menors. A més, considera que el PIN no era absolutament imprescindible per permetre la investigació, atès que la Guàrdia Civil podia accedir igualment al contingut del dispositiu mitjançant eines informàtiques.

El judici

De fet, la Guàrdia Civil va detenir l'home en un hotel de Calvià, on estava acompanyat de dues al·lotes, una d'elles menor d'edat. Durant el judici, la Fiscalia va haver d'advertir les menors que no havien de "protegir ningú", davant les seves respostes curtes i confuses. La més jove de totes es va negar a comparèixer i el judici es va suspendre durant setmanes. Finalment, va ser una educadora social del centre on estava interna una d'elles qui va aportar pistes sobre el que havia passat. Va explicar que li havia demanat prendre la píndola del dia després, que manejava "molts de doblers" i que consumia marihuana i cocaïna. Per un altre costat, una cambrera de pisos va contar que havia avisat la Guàrdia Civil quan va veure sortir dues al·lotes de l'habitació de l'acusat perquè "clarament" eren menors.

stats