Tribunals
Societat 21/06/2023

L'exbatle d'Eivissa Rafa Ruiz defensa la seva actuació d'acord amb "informes favorables i criteris jurídics"

Ruiz ha declarat aquest dimecres com a investigat en el cas Ports

ARA Balears
2 min
L'exbatle socialista d'Eivissa Rafa Ruiz, aquest dimarts davant dels jutjats de Palma.

PalmaL'exbatle socialista d'Eivissa Rafa Ruiz ha defensat aquest dimecres la seva actuació d'acord amb "informes favorables i criteris tècnics i jurídics", després de declarar com a investigat en el cas Ports. "Sempre votam amb informe favorable de l'Advocacia de l'Estat i l'Autoritat Portuària", ha explicat Ruiz, segons ha recollit Europa Press, i ha afegit que "hi ha hagut moltes preguntes" i que "totes han estat respostes", referint-se tant a les preguntes del jutge i del fiscal, com a les de la seva advocada.

Així mateix, ha reconegut que, en referència al Club Nàutic d'Eivissa, li han demanat "bastant", i ha explicat que tot el que va al Consell d'Administració "va informat per serveis jurídics i tècnics de l'Autoritat Portuària".

D'altra banda, l'exbatle ha negat haver participat en "cap pressió o opinió" i ha assenyalat que "els tècnics i juristes són els de la legalitat, i el polític es fia dels seus criteris, que entenc que sempre estan dins la legalitat".

Finalment, Ruiz ha reiterat la seva tranquil·litat. "El Club dirà el que hagi de dir, jo defens això, que tot el va al Consell d'Administració apuntava a informes favorables i nosaltres no fèiem més que opinar o dir els criteris que anaven a una licitació, de les moltes que hi han anat", ha conclòs.

Cal recordar que el Ministeri fiscal va reclamar que Ruiz declaràs com a testimoni en el cas, però l'acusació particular del club esportiu Básico Doce Milles va reclamar que ho fes en qualitat d'investigat, com finalment es va decidir. En concret, la jutgessa va considerar, amb relació al llavors batle, que havia de ser escoltat com a investigat "per garantir els seus drets constitucionals de defensa", en entendre que es desprenen indicis que la seva actuació va poder no haver-se limitat a acompanyament impune a la decisió presumptament prevaricadora o fraudulenta que s'investiga.

Per tant, es va tenir en compte que la concreta participació de Ruiz en els fets havia de resoldre's escoltant l'interessat sobre el particular, "i dins d'aquesta declaració es representa la probabilitat que se li dirigeixin preguntes que difícilment s'expliquen sense càrrega incriminatòria".

stats