Maltractament animal
Societat 13/02/2024

"Els estables dels horrors": la situació dels cavalls maltractats en una finca a la Indioteria

La formació Progreso en Verde denuncia que els animals no tenen llibertat de moviment ni refugi davant condicions climàtiques adverses

ARA Balears
2 min
Alguns dels cavalls a la finca

PalmaEl partit animalista Progreso en Verde ha denunciat aquest dimecres el maltractament que sofreixen els cavalls en els "estables dels horrors", ubicats en una finca del barri de la Indioteria, a Palma. La formació, que assegura que aquests cavalls són els de les galeres de Ciutat, ha denunciat que els animals no tenen llibertat de moviment ni refugi davant condicions climàtiques adverses i que dormen "entre excrements i orins". En aquest sentit, segons ha recollit Europa Press, el partit també ha assenyalat que les condicions dels estables incompleixen la Llei 1/92 i el reglament de transport de galeres.

El president de Progreso en Verde, Guillermo Amengual, ha assenyalat que els cavalls que "malviuen" en aquesta finca podrien ser els de la galera que va ser immobilitzada a l'agost, cosa que "demostraria la despreocupació total de l'Ajuntament de Palma respecte del benestar dels animals". D'aquesta manera, Amengual ha reclamat la retirada definitiva de la llicència al conductor de la galera investigat per "reincidència en incompliments de normatives i lleis i per maltractament animal".

Així mateix, l'activista ha lamentat que "res no canvia a l'Ajuntament" en relació amb la situació dels cavalls de les galeres. "Ni els que hi havia abans ni els que hi ha ara són capaços de fer complir les lleis i normatives de protecció animal", ha criticat. A més, des de la formació també han demanat al Consistori que s'investiguin les ubicacions dels estables dels cavalls de les galeres i que es comprovi si compleixen les lleis, així com les ordenances i reglaments urbanístics. "Estam cansats de fer la feina de l'Ajuntament. Esperam que facin complir la llei als conductors de les galeres i comencin a retirar les llicències a qui incompleixi la llei de manera continuada", ha conclòs Amengual.

stats