Avui coneixem...
Societat 17/12/2023

“Per poder ser entrenador d’handbol a Dubai vaig haver d’aprendre a parlar àrab”

Avui coneixem...Oscar Mojer, entrenador d’handbol

2 min
Oscar Mojer, entrenador d’handbol

PalmaOscar Mojer (Palma, 1990) és disciplinat, té les idees clares i és devot de l’handbol, un esport que va conèixer a 18 anys, quan començava a estudiar Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport a Barcelona. “Vaig notar que m’agradava i un professor em va plantejar la possibilitat d’entrenar a l’escola Pare Manyanet”, explica. “Ràpidament em vaig sentir identificat amb els valors de companyonia i familiaritat que té aquest esport”, recorda. De llavors ençà, l’handbol es va lligar a la seva vida, i fins ara, que entrena l’Handbol Mallorca, a la Divisió d’Honor d’Argent d’Espanya. 

El camí. La trajectòria esportiva de Mojer ha estat variada. “Vaig començar a equips de Barcelona i al cap dels anys vaig tornar a Mallorca, per dirigir el Mata de Jonc i la selecció balear cadet”, explica. Al cap d’un temps li va arribar l’oportunitat d’entrenar el Benidorm de la lliga Asobal (la més prestigiosa que hi ha a Espanya). Com a primera experiència a l’elit, va ser intensa, però d’allà va fer una passa més i va anar a Dubai per entrenar la selecció dels Emirats Àrabs i, posteriorment, a l’Aràbia Saudita a codirigir “un dels equips més potents del país”. “Per poder entrenar a Dubai vaig haver d’aprendre a parlar àrab”, recorda entre rialles. 

Handbol Mallorca. Ara ha tornat a l’illa, on és el primer entrenador de l’únic equip professional que hi ha, l’Handbol Mallorca, que lluita per mantenir la categoria. “Estic molt content, perquè tenim un equip jove, però treballador i conscienciat, que respon a tot el que li deman”. Entre tots predomina la il·lusió d’assolir l’objectiu de mantenir la divisió. “Jo els hi anim”, assegura Mojer amb energia. Però és conscient que són a una lliga molt dura: “Necessitam suport i sentir-nos acompanyats”, confessa. Però té l’objectiu clar: “Va costar molt pujar i jo els vull ajudar a mantenir la posició que es mereixen i ens mereixem”.

Aprenentatge. Tot camí té els seus girs, però sempre se’n pot treure un aprenentatge. Ho sap Mojer, que ja té 12 anys de trajectòria a l’esquena: “Amb el temps he après a gestionar situacions d’estrès com la que ara tenim, de lluitar per mantenir-nos”. Sap que cal intentar extreure “la millor part” de les circumstàncies adverses i fer que tothom doni el màxim que pugui “per quedar content amb els resultats esportius” que s’assoleixin. També és conscient de com ha canviat ell: “He evolucionat molt en la capacitat d’adaptació i de gestió de les situacions, i he après a actuar de manera més assossegada”, reconeix. Malgrat tot, assegura que ha estat “un camí difícil”, i agraeix el suport d’amics i familiars.

El desig. Mojer té una curolla entre cella i cella: “Vull continuar sent entrenador d’handbol professional a Mallorca”. També vol ajudar a fer fort l’esport a les Balears. “Aquí som a casa i puc aportar-hi la meva experiència professional”, diu. Pel que fa al seu desig immediat, li agradaria que l’Handbol Mallorca mantingui la categoria i no només tingui presència a l’àrea metropolitana de Palma, sinó que també arribi als pobles. “Hem de continuar creixent i fent fort l’esport balear. Sempre que hi hagi bona voluntat, jo ajudaré tant com pugui”, diu.

stats