Societat 05/07/2021

Entitats de Pere Garau temen que el projecte de Nuredduna afavoreixi l'especulació

Critiquen que el projecte de l'Ajuntament de Palma turistifiquicarà aquesta part del barri

ARA Balears
2 min
Membres de les entitats veïnals de Pere Garau protestant aquest dilluns a la plaça de les Columnes de Palma.

PalmaLes entitats veïnals Flipau amb Pere Garau, l'associació de comerciants del mercat de la zona i l'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) han alertat aquest dilluns que el projecte de l'Ajuntament de Palma perquè el carrer de Nuredduna sigui per a vianants afavoreix l'especulació immobiliària. Les organitzacions diuen que a la zona hi ha cinc edificis que són propietat d'una persona o una societat, i que dos dels blocs estan buits. Això, afirmen, facilita la seva venda i fer reformes a l'edifici per vendre pisos a un preu més alt, cosa que expulsaria els veïns amb menys ingressos.

Les organitzacions temen que el projecte de Cort, que només transformarà el carrer de Nuredduna invertint-hi 3 milions d'euros, suposarà la turistificació de la zona mitjançant usos hotelers i comercials. De fet, han assenyalat que el número 24 de la via està a la venda com a hotel o habitatge per 3,8 milions d'euros, segons un anunci immobiliari publicat al portal bconnectedmallorca.com.

Les associacions fa mesos que critiquen la iniciativa perquè consideren que només beneficia una part de la barriada, que és la que té una renda per càpita més alta. "PSOE, MÉS i Podem s'allunyen de l'interès general, afavoreixen el negoci privat i generen més problemes a la resta de Pere Garau, ja prou maltractat", lamenten les entitats.

Cal recordar que les mateixes entitats no descarten dur als jutjats el projecte del Consistori. La presidenta d'ARCA, Àngels Fermoselle, va dir a principi de juny que volen evitar arribar als jutjats, i va anunciar que l'arquitecta catalana Itziar González s'ha oferit per mediar amb Cort i "millorar" la iniciativa. González té experiència en processos de mediació, i va advertir que si arriben a presentar un recurs contra el projecte "el guanyaríem".

stats