Societat 14/12/2019

L'EMT incorporarà 100 busos que funcionen amb gas natural abans de la primavera del 2020

La renovació de la flota permetrà reduir un terç les emissions i baixar a la meitat la contaminació acústica

Ara Balears
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, amb el batle Josés Hila i el regidor de Mobilitat de Palma, Xisco Dalmau

PalmaL’EMT ha adquirit 100 busos nous, que funcionaran amb gas natural abans de la primavera de 2020. D’aquest centenar de vehicles, 20 estaran operatius abans que acabi l’any. Actualment l’EMT disposa de 175 busos amb una antiguitat mitjana de 15 anys. Aquests 100 vehicles nous substituiran el dièsel per gas natural i permetran reduir un terç les emissions, a més de reduir a la meitat la contaminació acústica.

La nova flota, que ha suposat una inversió de 32 milions d’euros, ha rebut l'aportació de 7,1 milions d'euros del Govern, a través del fons de capitalitat i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

Aquestes incorporacions permetran també posar en marxa la nova reestructuració de les línies. Així, Palma passarà de tenir 28 línies diürnes i 4 de nocturnes a tenir-ne 34 de diürnes, i mantindrà les 4 nocturnes. Alhora, també es reduiran freqüències perquè els trajectes seran més ràpids i el temps d’espera serà inferior.

Hi haurà 60 autobusos de 12 metres; 12 de 15 metres i 28 de 18 metres. Tots tindran una manta fotovoltaica al sostre per alimentar amb energia solar l’interior dels equipaments. De 10 h a 20 h del dissabte hi haurà tres busos, un de cada model, a la plaça Joan Carles I, perquè la ciutadania els pugui conèixer i descobrir com és la nova xarxa de transports.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha recordat que no només els ciutadans de Palma es podran beneficiar del nou sistema de transport, sinó que aquells usuaris del TIB que s’hagin de desplaçar a Ciutat per realitzar gestions, per motius de feina o per anar al metge, per exemple, gaudiran de transbords gratuïts gràcies a la segona fase de la integració tarifària, que serà una realitat durant aquesta legislatura.

Armengol, acompanyada del batle de Palma, José Hila, ha presentat aquest dissabte la nova flota d’autobusos de l’Empresa Municipal de Transports (EMT). A l’acte hi ha participat, també, el director general de Mobilitat i Transport Terrestre, Jaume Mateu; el regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau; i el gerent de l’EMT, Mateu Marcús.

stats