Onada de calor
Societat 19/07/2023

Andratx, Llucmajor i algunes zones de Palma ja superen els 40 graus

Emergències alerta de temperatures extremes al sud de Mallorca i recomana sortir de casa amb un capell, roba de cotó i anar per l'ombra

ARA Balears
1 min
Vàries persones passegen pel centre de Palma

PalmaDiversos punts de Mallorca ja han superat aquest dimecres les temperatures màximes previstes per a la jornada. En concret, Andratx Llucmajor i l'aeroport de Sont Sant Joan (Palma) han superat els 40 graus, segons les darreres informacions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Així mateix, altres estacions com Binissalem, Algaida, Petra i Sineu s'acosten a aquest valor.

Per això, el Servei d'Emergències 112 ha recordat que aquest dimecres encara continuen les temperatures extremes al sud de Mallorca. A més, també han afegit que en el cas de les Pitiüses els termòmetres arribaran a màximes d'entre 34 i 36 graus. De fet, ara com ara al Mercadal (Menorca) ja s'ha arribat als 35,7 graus i a Sant Joan de Labritja (Eivissa), als 35,6.

Davant aquesta situació, Emergències ha publicat una sèrie de consells per combatre les altes temperatures. En aquest sentit, es recomana beure molta aigua o sucs de fruites encara que no es tingui set; evitar sortir de casa durant les hores de més calor i fer activitats físiques intenses. En cas de sortir al carrer s'aconsella posar-se un capell, vestir amb roba de cotó i anar per l'ombra, i no deixar les finestres del cotxe tancades quan algú hi queda dins.

stats