Societat 03/10/2022

Emaya cobrirà el sostre dels seus tallers amb 2.100 plaques fotovoltaiques

L'Ajuntament de Palma avança en l'autoconsum amb dos projectes per arribar als objectius energètics el 2030

Patrícia Segura
2 min
Inici de les obres de la coberta solar de la nau dels tallers de Son Pacs.

PalmaMés de 2.000 plaques fotovoltaiques cobriran el sostre dels tallers d'Emaya. Així ho ha anunciat el batle de Palma, José Hila, que amb el president de l'empresa municipal, Ramon Perpinyà, ha visitat aquest dilluns les infraestructures de producció elèctrica fotovoltaica en funcionament i en execució a les instal·lacions de Son Pacs. "Som el primer consumidor d'energia elèctrica de la nostra ciutat. Tenim un objectiu molt clar: que el 2030 tota l'energia que consumeixi l'Ajuntament sigui d'energies renovables", ha declarat Hila. Cort pretén avançar en l'autoconsum amb dos projectes.

D'una banda, han començat les obres d'execució de la coberta fotovoltaica de l'edifici dels tallers d'Emaya. El projecte, que ha costat 908.619,03 €, ocuparà una superfície de 6.200 m². Quan estigui acabada, hi haurà 2.128 plaques fotovoltaiques amb una potència instal·lada de 1.000 kWp i amb capacitat per generar 1.450.000 kWh cada any. A hores d'ara, es treballa en les obres de muntatge dels suports per a les plaques i està previst que la instal·lació comenci a produir electricitat a partir del 2023. Això permetrà un estalvi de 348.000 € cada any i una reducció de les emissions de CO₂ de 715 tones anuals.

D'altra banda, la pèrgola fotovoltaica, ja instal·lada a l'aparcament de vehicles dels serveis de neteja i recollida de residus d'Emaya, és una estructura de 6 metres d'alçada mitjana, amb una pèrgola de 700 m² i 360 m² de superfície de captació solar, gràcies a les 180 plaques solars fotovoltaiques que la componen. Té una potència instal·lada de 90 kWp. Aquesta instal·lació té capacitat per generar 150.000 kWh cada any i es complementa amb 6 punts de recàrrega i un total de 12 punts per a la recàrrega dels vehicles elèctrics de la companyia. La construcció de la pèrgola fotovoltaica ha suposat una inversió de 167.000 € dels fons FEDER. Amb aquesta estructura, l'estalvi estimat d'aquest any és de 36.000 euros i 84 tones de CO₂.

A més, Emaya té altres projectes en fase de licitació, com les instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum al Centre de Benestar Animal de Son Reus, l'Empresa Funerària Municipal, la planta solar als terrenys de l'EDAR 1 (Sant Jordi), als terrenys dels pous del Pont d'Inca i als terrenys i aparcaments municipals de Son Moix.

stats