Avui coneixem...
Societat 03/07/2023

“Quan em feren Mister, el padrí em va dir: ‘Toni, ara no t’ha de pujar el fum al cap”

Avui coneixem... Toni Company Toeps, Mister International Spain

3 min
Toni Company Toeps, Mister International Spain

PalmaDins els plans de futur de Toni Company Toeps (Coll d’en Rabassa, 1996) no hi entrava concursar en un certamen de bellesa masculina. La insistència d’un conegut, però, va fer que s’hi presentàs i s’erigís com a Mister International Spain 2023. Tanmateix, la seva ocupació no és fer de model, sinó que fa feina d’agent immobiliari a Engel & Völkers, i es cuida de la zona de Ponent, que va des de la barriada de Santa Catalina de Palma fins al Port d’Andratx, una de les més cotitzades pel mercat estranger. Fill de pare mallorquí i mare alemanya, assegura que parlar català i alemany és una bona eina per dedicar-se a aquest ofici. “Els que venen són mallorquins i els que compren són alemanys”, assegura el jove de 27 anys.

Emprenedor Tot i que va estudiar Direcció Hotelera Internacional a l’Escola d’Hoteleria, Toni diu que, de moment, no té previst dedicar-s’hi. “Vaig fer aquests estudis perquè és molt important tenir coneixements de gestió empresarial i finances. Jo em consider un emprenedor. Quan just tenia 19 anys, vaig crear un negoci de catximbes. Consistia a vendre aquestes pipes a bars i beach clubs, sobretot de la zona de l’Arenal i Can Pastilla. Jo les repartia pels establiments, i m’enduia una comissió per cada catximba venuda”, explica el jove, qui afegeix que “el covid va posar fi a aquest negoci, que durant uns anys em va funcionar molt bé”. De fet, va ser just abans del covid que el propietari d’un d’aquests locals li oferí presentar-se al certamen de bellesa. “Aquest jove es cuida de la delegació del concurs de Mister Spain, i quan m’ho oferí, jo vaig dir que no”. “Al cap d’uns anys hi va insistir, dient-me que no es tractava només de ser guapo, sinó també de tenir una sèrie de valors. Em va convèncer, i ja ho veis: el 2024 seré el representant espanyol al concurs de Mister Mundo”.

Rialles “Quan ho vaig dir a ca nostra, els meus pares es foteren a riure. ‘I ara què t’ha pegat?’”, em digueren. Llavors, però, es posaren contents. En guanyar el concurs, que va ser a Tenerife, el meu padrí em va dir: ‘Toni, enhorabona! Ara, però, no t’ha de pujar el fum al cap’. I fa uns dies em va enviar una nota de veu a través de WhatsApp –bé, la meva cosina el va ajudar a fer-ho, perquè el padrí té 86 anys i no en sap– dient-me: ‘Toni, que puguis gaudir sempre a la vida, però també has de pensar en la gent que no pot gaudir tant i els agradaria, i tots som iguals”.

10.000 passes Tot i que ara ja ha penjat les botes, Toni va jugar a futbol durant anys. “Vaig començar a la UE Arenal, vaig passar pel Llucmajor, La Salle i vaig acabar al Sant Francesc”, comenta Toni, qui assegura que per mantenir-se en forma ara va al gimnàs cinc dies a la setmana. “Abans es donava molta d’importància anar al gimnàs, però és igual d’important o més tenir una bona alimentació i fer almanco 8.000 passes cada dia. Millor si són 10.000. Jo procur fer-les el dematí, perquè, si no, llavors el dia ja es complica i no hi som a temps. Es tracta de dedicar una hora cada dia a caminar. Els cos de les persones està dissenyat per moure’s, no per seure, i està demostrat que una part del metabolisme només s’activa fent aquesta quantitat de passes”. Ho diu qui passa una part important de la seva jornada fent d’intermediari entre compradors i venedors.

stats