Societat 20/06/2024

Educació diu que la UIB necessita 192 docents universitaris més que els que li assigna el Ministeri

Vera denuncia que la llei univesitària LOSU només finançarà l'11,7% de les necessitats de personal de la universitat

ARA Balears
2 min
Campus universitari de la UIB

PalmaLa Conselleria d'Educació i Universitats ha votat en contra al programa d'incorporació de docents universitaris, aprovat aquest dimecres en la Conferència de Política Universitària. La decisió ve motivada per les diferents interpretacions que s'han fet de la Llei Orgànica del Sistema Universitari (LOSU). El conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, ha assegurat que el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats no ha tingut en compte un article d'aquesta normativa, que fa que a la UIB se li assignin 46 professors ajudants de doctor, quan segons els càlculs que fa la Conselleria, hauria d'ascendir a 238 docents.

Vera ha criticat que el Ministeri només finançarà 28 professors dels 238 necessaris, un 11,7% de les places, deixant de banda els costs d'estabilització, increments salarials i concursos de les necessitats de personal de la UIB. En la mateixa línia, ha anunciat que la resta de contractacions es faran amb recursos propis de la comunitat autònoma, davant els quals ha considerat com un tracte "injust" per part del Ministeri. El conseller ha afegit que "no s'han tingut en compte les particularitats de les Illes Balears, afectades per una pluriinsularitat i una realitat socioeconòmica que té implicacions directes en l'estructura de professorat universitari de la UIB, diferent de la de la majoria d'universitats".

Educació dona suport a la UIB

Davant aquesta situació, Vera ha fixat la posició del Govern. "Donarem suport a la UIB per resoldre el problema que ha causat la LOSU i que el Ministeri no ha volgut solucionar. La dotarem dels recursos necessaris per millorar la situació actual del professorat universitari i continuarem fent feina per reclamar els recursos que creim que són necessaris per a les nostres illes", ha dit.

Per part seva, el director general d'Universitats i Ensenyaments Artístics Superiors, Sebastià Massanet, ha detallat el procés de negociació amb el Ministeri, que va concloure finançar un 60% de les places que eren necessàries per cobrir la implantació de la LOSU. "Aquest 60% es calcula damunt una quantitat que no és real i que no respon a les necessitats de la UIB", ha dit. Massanet ha reivindicat que Educació continuarà "reivindicant que es cobreixin totes les necessitats que hi ha". El rector de la UIB, Jaume Carot, també ha lamentat que no s'hagin tingut en compte les particularitats de la UIB.

stats