Societat 10/05/2023

Educació duplicarà la inversió per crear noves places de 0-3 anys

La Conselleria tenia previstes 400 noves places, però els ajuntaments i consells insulars n'han sol·licitat 747

ARA Balears
2 min
El menjador d'una de les escoletes municipals de Palma

PalmaLa Conselleria d'Educació va presentar el passat mes d'abril la nova convocatòria d'ajuts per a la creació de places públiques de 0-3 anys, corresponent als exercicis de 2023 a 2025. La convocatòria suposa un increment de dotació dels ajuts per plaça que passa dels 9.000 euros per plaça vigent, fins als 12.600. Les previsions amb les que treballava la Conselleria eren de 400 places. Si més no, una vegada acabat el termini de presentació, els ajuntaments i consells insulars han demanat 747. De fet, hi ha 15 municipis que han sol·licitat crear noves vacants a 16 centres, 9 dels quals són d'ampliació i 7, de nova creació.

La nova proposta en la qual es treballa suposarà una inversió addicional de prop de cinc milions d'euros més. El pressupost previst inicialment per destinar a la convocatòria arriba a un màxim d'11 milions d'euros, el que suposa un increment de tres milions en relació amb la convocatòria anterior (2020-24), que fou de vuit milions d'euros. La nova convocatòria de 2023 a 2025 destina gairebé la meitat d'aquest pressupost a la creació de noves places i l'altra meitat a complementar les noves places de la primera convocatòria. Actualment, ajuntaments i consells insulars estan executant la creació i consolidació de 1.614 places, corresponents als ajuts concedits fins a 2024. Els actuals beneficiaris poden demanar l'ampliació de la dotació que tenen adjudicada, de 9.000 euros per plaça, fins als 12.600 euros per plaça de la nova convocatòria.

El conseller d'Educació, Martí March, ha considerat, en el marc de la Mesa de Primer Cicle d'Educació Infantil, que la convocatòria "ha estat tot un èxit,". Per la seva banda, la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, ha atribuït aquest interès "que tenim clar que 0-3 és educatiu i que els ajuntaments veuen que el Govern ara és al seu costat (...) i també perquè a la nova convocatòria hem incorporat una partida per incrementar el pressupost per a les places que ja ens havien sol·licitat a la primera convocatòria, amb 3.600 euros més".

stats