Societat 29/01/2024

Educació, "oberta a suprimir" el punt d'antic alumne al Decret d'escolarització

El Consell Escolar de les Illes Balears estudia el nou esborrany, fruit de les al·legacions acceptades per la Conselleria

2 min
Una aula de secundària

La Conselleria d'Educació i Universitats està disposada a suprimir el punt per a fills d'antics alumnes al Decret d'escolarització del curs 2024-2025, amb l'objectiu de facilitar l'entesa, segons ha pogut saber l'ARA Balears. Ara per ara, explica la Conselleria, "hi ha hagut un termini per presentar al·legacions a l'esborrany. Algunes s'han respost afirmativament i altres, negativament. A partir d'aqui, ara el Consell Escolar fa feina amb el text modificat i encara es poden fer noves al·legacions".

En el moment en què es va conèixer que Educació volia introduir aquest punt, la mesura va aixecar polseguera. Segons va explicar la presidenta de FAPA Mallorca, Cristina Conti, aquest canvi permetria que els centres "puguin tancar les portes als alumnes que vulguin". "Aquesta mesura beneficiarà clarament l'escola concertada", va afegir.

Una mesura polèmica

Conti també va considerar que, amb una mesura com aquesta, "s'està mercadejant amb places que són públiques, que pagam tots. Com es pot permetre que ells decideixin qui entra i qui no amb aquests punts extra?", es va preguntar Conti. En la mateixa línia es varen expressar diferents directors de centres públics, que varen mostrar una opinió contundent. "El que volen és permetre que els centres concertats, al final, puguin triar els alumnes que millor s'adaptin al seu perfil", va assegurar, per exemple, el director d'un CEIP de la serra de Tramuntana (va preferir no dir el seu nom).

El Decret preveu, també, crear una zona única d'escolarització a Palma, però la mesura no es materialitzarà el curs vinent, quan Ciutat tindrà, com a mínim, tres zones escolars. D’aquesta manera, Educació vol establir un període de trànsit i adaptació entre el model vigent, que inclou vuit zones, i el pactat amb Vox, d’una zona única per municipi. Educació proposa la fusió de les zones A1, A2 i A3 del districte de Ponent, i també el mateix amb les zones B1 i B2, que inclouen la zona Nord i Centre. Pel que fa a la zona C, que agrupa el Districte de Llevant, la Platja de Palma i la zona de Son Ferriol, encara no es té clar de quina manera s’organitzarà. Hi ha sobre la taula la possibilitat de deixar una zona o crear-ne diverses.

stats