Societat 23/02/2024

Educació crea una plaça per recol·locar l'exdirector general de Personal Docent

La conselleria va dir a l'ARA Balears que la plaça que ocupa Salvador Ruiz ja existia, però estava sense ocupar

2 min
L'exdirector general de Personal Docent, Salvador Ruíz.

PalmaLa Conselleria d'Educació i Universitats ha creat una plaça expressament per recol·locar Salvador Ruiz, l'exdirector general de Personal Docent. Tal com va avançar l'ARA Balears, el Govern va assignar a Ruiz una plaça d'Assessor Tècnic Docent (ATD) a Eivissa. Ara bé, en un primer moment, quan aquest mitjà li va demanar per aquesta qüestió dia 22 de gener, la Conselleria va dir que Ruiz havia ocupat "una plaça que estava creada, però no ocupada, a la Direcció Territorial d'Eivissa". La realitat, però, és que la plaça es va crear el 9 de gener (un dimarts), tres dies després que Ruiz fos destituït (el 6 de gener), i amb efectes retroactius des del diumenge 7 de gener. Educació ha acabat per confirmar la creació de la plaça en resposta escrita al PSIB, i ho ha anunciat la diputada Amanda Fernández durant la compareixença parlamentària, aquest dijous, del conseller.

Pel que fa a les funcions de Ruiz a Eivissa, Educació ha assegurat que gestiona "aspectes concrets relacionats amb la Direcció General de Personal Docent i Centres Concertats a Eivissa i Formentera i altres funcions que determini el director general". En aquest sentit, cal recordar que el director general és Ismael Alonso, exrepresentant del sindicat USO, de la concertada.

"Vostè em parla d'unes funcions que farà el senyor Ruiz, però a Eivissa ningú no sap que fa", li ha dit Fernández a Vera. El conseller, en canvi, ha defensat el nomenament de Ruiz per "ajudar Personal Docent a constituir la comissió d'insularitat i donar suport a la Direcció Territorial, a més de ser una persona que té experiència dins el sector educatiu". A part, Vera ha acusat del mateix al PSIB: d'haver dividit un servei de la Conselleria en dos càrrecs diferents durant els seus mandats.

Intent previ com a coordinador d'Escolarització

Abans de destinar Ruiz a Eivissa, l'STEI va assegurar que Educació havia demanat per a l'exdirector general –ara recol·locat– una plaça de comissió de serveis de caràcter voluntari, com a coordinador d'Escolarització adscrit a la Direcció General de Planificació i Gestió Educatives. "Es tractava simplement d'una proposta, que finalment la Conselleria d'Educació va retirar i no s'ha tramès a Funció Pública", va explicar la Conselleria de Presidència i Administracions Públiques.

Salvador Ruiz és funcionari de carrera i, segons expliquen fonts del sector educatiu eivissenc, va ser director de l'IES sa Serra de Sant Antoni de Portmany i ara té la plaça a un CEIP. També ha estat el secretari del Consell Escolar Insular d'Eivissa.

stats