Societat 21/01/2021

Educació es compromet a escoltar l'escola concertada a l'hora d'aplicar la llei Celáa a les Illes

El conseller Martí March s'ha reunit aquest dijous amb l'associació Schola Libera

A. T.
1 min
D'esquerra a dreta: el conseller d'Educació, Martí March; la presidenta del Govern, Francina Armengol; la secretària general d'Escola Catòlica de les Illes Balears, Llúcia Salleras; el president de la Confederació Espanyola de Centres d'Ensenyament a les Illes Balears (CECEIB), Ventura Blach, i el secretari general de la Federació d'Ensenyament del sindicat USO a les Balears (FE-USO), Ismael Alonso.

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i el conseller d'Educació, Martí March, s'han reunit aquest dijous amb l'associació Schola Libera, que representa l'escola concertada, per tractar el desenvolupament de la llei Celáa a les Illes. A la reunió hi han assistit la secretària general d'Escola Catòlica de les Illes Balears, Llúcia Salleras; el president de la Confederació Espanyola de Centres d'Ensenyament a les Illes Balears (CECEIB), Ventura Blach, i el secretari general de la Federació d'Ensenyament del sindicat USO a les Balears (FE-USO), Ismael Alonso.

"El Govern balear s'ha compromès a escoltar la veu del sector concertat i consensuar aquelles coses que consideram necessàries", ha declarat Llúcia Salleras en declaracions als mitjans després de la reunió. Segons la portaveu de Schola Libera, l'escola concertada representa "un 35% de l'alumnat", la qual cosa suposa 55.000 estudiants. A més, inclou prop de 4.000 docents.

"La llei Celáa es va aprovar despús-ahir. Ara haurem de veure què passa amb el desenvolupament a les comunitats autònomes que tenen les competències transferides", ha indicat Salleras. La secretària general de l'Escola Catòlica de les Illes ha assegurat que els membres del Govern "s'han compromès a tenir en compte l'escola concertada" per poder "minimitzar l'impacte" de la llei en segons quins aspectes.

Per la seva banda, el conseller ha assenyalat que la trobada ha servit per "cercar unes bases d'acord amb el que serà la Lomloe" i per "parlar de la futura llei d'educació de les Balears, entre altres qüestions". "El nostre objectiu és millorar la qualitat de l'educació i l'administració educativa està en aquesta disposició", ha afirmat March.

stats