Política 24/11/2020

Martí March, als manifestants contra la llei Celaá: "Les crítiques són exagerades"

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca assegura que els concerts educatius es mantindran, malgrat que la nova norma "prioritza l'escola pública"

Maria Llull
2 min
El conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, parlant amb els manifestants

PalmaEl conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha dialogat durant uns instants amb els representants de la plataforma Schola Libera, que s'han manifestat aquest dimarts a les portes del Parlament minuts abans del ple. "Les crítiques són exagerades", ha afirmat el conseller, que ha conversat amb la portaveu de la plataforma, Llucia Salleras.

March ha reconegut que la nova norma inclou "una priorització de l'escola pública", però també ha subratllat que "els concerts es mantenen". "Els mòduls econòmics s'equipararan a l'increment del PIB, però les quotes s'hauran de baixar en funció de l'increment", ha continuat. El conseller ha assegurat que "la llibertat educativa dels pares existeix", encara que "mai no ha existit una llibertat absoluta".

Malgrat les discrepàncies, que el conseller ha qualificat de "legítimes i legals", March ha agraït als representants de la concertada la seva feina i ha desitjat que "hi pugui haver acords" per tirar endavant la llei educativa de les Balears. "La pública, la concertada i la privada hem de conviure", ha sentenciat el conseller.

Les quotes dels pares de la concertada, una informació "tergiversada"

Per part seva, Salleras ha assegurat que la informació sobre les quotes que han de pagar les famílies de l'escola concertada està "tergiversada". "Poden fer una aportació o donatiu de manera totalment voluntària, però tots els alumnes tenen els mateixos drets tant si fan l'aportació com si no la fan".

Un moment de la manifestació davant del Parlament

La portaveu ha reconegut que l'escola concertada ha pogut dialogar amb la Conselleria d'Educació a les Balears, però també ha destacat que hi ha preocupació perquè tiri endavant una llei que "dona recursos jurídics i la possibilitat d'anar minvant tant l'educació especial com la concertada, fins a arribar a fer-les desaparèixer".

A més de Martí March, els representants de Ciutadans i del Partit Popular també s'han acostat als manifestants per dialogar-hi.

stats