Societat 20/08/2021

Es duplica la presència de dones a les oposicions dels Bombers de Mallorca

La xifra total suposa un 4,13% del total d'inscripcions

ARA Balears
2 min
Bombers durant el simulacre que s'ha fet aquest dimecres al parc d'Inca.

PalmaLa xifra de dones que s'inscriuen a les oposicions dels Bombers de Mallorca continua a l'alça. Segons ha explicat el Consell de Mallorca, a través d'un comunicat, la presència de dones a les oposicions s'ha multiplicat per dos respecte de les darreres (que es feren el 2016) i per quatre en comparació amb les xifres recollides a les proves del 2009. Tot i aquest increment positiu, el percentatge de sol·licituds per part de dones encara només suposa un 4,13% del total.

El Consell de Mallorca ha celebrat aquest nou increment i ha recordat que durant el procés d'inscripció va dur a terme una campanya per convidar les dones a formar part del servei de Bombers, "animant-les a presentar-s'hi i, així, poder rompre els estereotips de les professions masculinitzades".

En total, de les 681 sol·licituds presentades, 387 han estat admeses, en unes oposicions en què s'ofereixen 32 places al servei dels Bombers de Mallorca, el major nombre del cos els darrers 15 anys. El Consell Insular ha informat que ara s'obre un termini d'al·legacions a la llista provisional d'admesos i exclosos. Una vegada la llista d'admesos sigui definitiva, s'informarà a través de la Seu Electrònica del Consell de Mallorca sobre la data concreta de la primera prova de la fase d'oposició, que serà abans de final d'any.

La fase d'oposició constarà de tres proves, obligatòries i eliminatòries. Hi haurà un qüestionari de la part general i específica; diferents proves físiques –aquàtica, de flexibilitat, de salt vertical, etc.– i una avaluació psicològica que es farà mitjançant proves tipus test. El Consell de Mallorca ha explicat que aquestes oposicions permetran consolidar la plantilla del servei de Bombers amb 32 places fixes i, a més, també serviran per crear una nova borsa per cobrir 40 places noves.

stats