Societat 05/09/2015

La Fiscalia demanarà 42 anys de presó per a Pere Barceló per abusos i agressió

R.g.
1 min
L’exrector de Can Picafort, Pere Barceló, a punt d’entrar en els jutjats a declarar i defensar-se de les acusacions de pederàstia.

PalmaPrecisament ahir se sabé que la Fiscalia demanarà 42 anys de presó per a l’exrector de Can Picafort Pere Barceló, que fou denunciat el gener del 2011 davant el Bisbat de Mallorca per una jove de Cala Rajada que assegurà que havia estat víctima d’abusos sexuals quan era una nina i Barceló era el capellà de la localitat.

El ministeri públic demana 2 anys per abusos sexuals, 10 per una agressió, i 15 per dues més, que totalitzen els 42 anys. L’acusació que formula la presumpta víctima també s’adherirà a la petició. L’anterior bisbe de Mallorca, Jesús Murgui, ordenà l’obertura d’un procés canònic. En el decurs de la investigació, dues joves més denunciaren el capellà per violacions. El Tribunal Eclesiàstic considerà el març de 2013 que Barceló era culpable de pederàstia i l’apartà definitivament del sacerdoci. Era el primera pic que l’Església expulsava un capellà a l’Estat per un cas d’abusos a menors. L’excapellà va recórrer davant el Vaticà. Paral·lelament, els jutjats d’Inca investigaren tres denúncies presentades per tres dones que asseguren haver estat víctimes d’abusos per part de Barceló quan eren menors. El cas està pendent de l’obertura de judici oral pel recurs presentat per l’excapellà a l’Audiència Provincial.

La segona denúncia interposada contra capellans de Mallorca per abusos a menors és la d’un antic escolanet de Selva que acusa d’abusos sexuals comesos als anys vuitanta l’exrector de Selva Antoni Cano, ara jubilat.

stats