Societat 07/11/2023

Diversos sindicats i partits polítics condemnen l'atac contra la seu de l'STEI

El sindicat ha denunciat l'atac aquest dimarts en un missatge a les xarxes

ARA Balears
2 min
La pintada a la seu del sindicat

PalmaDiversos sindicats, com ara CCOO, SIAU i UOB Ensenyament, i partits polítics, com el PP, PSIB o MÉS per Mallorca, s'han sumat a la condemna de l'acte vandàlic que va sofrir la seu de l'STEI Intersindical aquest dilluns, dia en què va abandonar la Mesa Sectorial d'Educació, presidida pel conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, per explicar l'acord lingüístic entre el PP i Vox.

En aquest sentit, CCOO, en un missatge a Twitter recollit per Europa Press, ha lamentat que "els de l'"España, una grande y libre" han atacat la seu de l'STEI". "No deixem que la crispació arreli a la nostra terra", ha afegit.

Per la seva banda, el Sindicat Independent, Autònom i Unitari (SIAU) ha censurat els atacs dient que "procedeixen del feixisme més ranci". "No permetrem que s'ataqui la llengua catalana dins l'àmbit de l'ensenyament de les Balears". També ha apuntat que, en aquests moments, "existeix un front comú de la comunitat educativa" i que atacs com els que han tingut lloc a la seu de l'STEI "no fan més que reforçar-lo". "No volem que es torni a un ambient de crispació com el de la legislatura de José Ramon Bauzá per tal d'acontentar certs grups que l'únic que cerquen precisament és dividir-nos", han indicat. El sindicat també ha expressat que les idees s'han de defensar "a través dels arguments i la paraula, no de la imposició i les salvatjades", i ha reiterat el seu suport a l'STEI.

En la mateixa línia, la Unió Obrera Balear d'Ensenyament (UOB Ensenyament) ha mostrat el seu suport al sindicat i ha exigit que s'investiguin els fets i que els culpables de les destrosses "no quedin impunes". "No tolerarem cap atac ultraespanyolista, conseqüència de l'odi contra la llengua catalana que han sembrat els partits d'extrema dreta amb el seu discurs contra la nostra llengua i cultura pròpies", han manifestat. En aquesta línia, han fet una crida a no deixar-se intimidar per les amenaces i agressions i a fer front a aquest tipus d'actuacions denunciant qualsevol atac.

D'altra banda, la majoria dels partits polítics de les Balears, el PP, el PSIB i MÉS per Mallorca, han expressat la seva condemna "de manera firme" a "qualsevol acte vandàlic". D'aquesta manera, els populars s'han sumat a les paraules de la presidenta del Govern, Marga Prohens, qui ha defensat la necessitat de "respectar la tasca i el paper com a agents socials dels sindicats". El PSIB ha lamentat els fets i ha remarcat que "les amenaces mai no són el camí, ni han de tenir cabuda a la democràcia".

En la mateixa línia s'ha expressat el coordinador general de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, que ha agraït "la ràpida condemna" de la presidenta del Govern. Així i tot, Apesteguia ha apuntat que "no és un acte vandàlic", sinó que es tracta "d'un atac ideològic i estructurat a un sindicat". Finalment, Podem ha donat suport a l'STEI i ha dit que la seva tasca és "indispensable".

stats