Societat 13/11/2020

Polèmica al Parlament per una pregunta sobre "polítiques atractives" en un concurs d'IB3

El director de la radiotelevisió pública explica que en el programa també s'havia demanat el mateix sobre els homes, però admet que va ser "desafortunat"

K. O.
2 min
Fotografia del programa Jo en sé més d'IB3 on es pregunta als participants quina és la política espanyola més atractiva

PalmaEl director general d'IB3, Andreu Manresa, ha considerat "desafortunat" que en el concurs televisiu Jo en sé + que tu es demanàs sobre quines són "les polítiques espanyoles més atractives", que segons el criteri del concurs és la ministra d'Igualtat, Irene Montero. En la mateixa pregunta també es feia referència a les dones com a "ben curres".

Manresa ha explicat que en el programa també s'havia demanat el mateix sobre els homes, però ha aclarit que com a guionista no hauria fet la pregunta. També ha apuntat que a l'ens "no hi ha censura prèvia", en resposta a la diputada d'Unides Podem Esperança Sans, que ha denunciat el fet durant la compareixença del director d'IB3 per explicar els pressupostos de l'ens de l'any que ve. "Estic en contra de qualsevol gest que menystingui una persona, sigui dona, home, gai, transsexual o migrant", ha afirmat el director de l'ens públic, qui ha afegit que intentarà evitar que torni a passar.

La diputada del partit morat ha afirmat que una televisió pública ha de difondre valors d'igualtat i evitar aquests missatges. De fet, abans de la seva intervenció, Manresa havia anunciat que els pressupostos d'IB3 de 2021 tenen en compte la perspectiva de gènere, perquè els continguts ho tindran present, i també s'afavorirà la conciliació familiar dels treballadors.

Abans de rebutjar la pregunta feta en el concurs, però, Manresa havia justificat els fets afirmant que a l'ens públic "no hi ha censura prèvia" i que es tracta d'un programa d'entreteniment familiar. "Jo no l'hauria feta, però es va fer per posar alguna cosa", ha comentat el director. I ha afegit que en una altra ocasió es va fer referència a una cançó del cantant Bertín Osborne. "La realitat és molt diversa", ha dit Manresa, i ha comentat que intentaran que no hi hagi "divergència" sobre la "pulcritud" de la política de gènere per evitar "caure en episodis que es puguin entendre com incorrectes".

stats