Trànsit
Societat 17/08/2022

La DGT incrementa la vigilància aèria a les carreteres de les Illes davant l'augment d'infraccions

Entre les més habituals es troben els avançaments en zones de línia contínua o a ciclistes sense respectar la distància mínima

ARA Balears
1 min
Les infraccions a les carreteres de les Balears augmenten durant els mesos d'estiu.

PalmaLa Direcció General de Trànsit (DGT) ha posat en marxa una campanya d'intensificació de la vigilància aèria de les carreteres a Balears. La DGT ha alertat que la relaxació per les dates estivals, així com la presència d'un gran nombre de conductors no familiaritzats amb les carreteres de l'Arxipèlag, està provocant un augment de les infraccions.

Entre les infraccions més habituals captades pels mitjans aeris de la DGT es troben avançaments en zones de línia contínua o a ciclistes sense respectar la distància mínima; estacionaments en interseccions; canvis d'adreça indeguts; no respectar el senyal de STOP; transportar persones en emplaçaments incorrectes i l'ús del telèfon mòbil durant la conducció.

Per aquest motiu, gràcies als drons de la DGT, s'està fent un seguiment exhaustiu de les carreteres de les Illes amb la finalitat de controlar els comportaments infractors que s'estan detectant en aquestes darreres setmanes.

En el cas de Mallorca, s'està controlant especialment la Dt.-10 a la serra de Tramuntana, ja que es tracta d'una zona conflictiva i en la qual el trànsit en aquests mesos d'estiu augmenta considerablement. A més dels controls amb drons i amb agents, l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil persegueix qualsevol comportament indegut del qual es tingui coneixement de manera fefaent, com és el cas del conductor investigat recentment per conducció temerària a la Serra.

stats