Successos
Societat 23/07/2022

Detinguts a Sant Joan tres membres d'una família per delictes contra els drets dels treballadors

Els fets es remunten al mes d'abril, quan hi va haver un accident laboral en què un home va quedar atrapat davall un tractor

ARA Balears
1 min
El tractor bolcat a Sant Joan, el mes d'abril.

PalmaLa Guàrdia Civil ha detingut tres persones, membres d'una mateixa família, com a presumptes autors de delictes de coaccions i contra el dret dels treballadors, a Sant Joan.

Segons han informat els agents en una nota, els fets es remunten al mes d'abril: en una finca particular de Sant Joan hi va haver un accident laboral en què un home va quedar atrapat davall un tractor, després que el vehicle tombàs. L'home va ser traslladat a Son Espases en estat molt greu i el varen haver d'operar fins a tres vegades. Les seqüeles que li han quedat, apunta la Guàrdia Civil, "són molt greus".

Mentre esperaven que la víctima milloràs, els agents varen investigar els fets interrogant testimonis. La conclusió és que l'accidentat feia feina a la finca de la família des de feia tres anys, sense estar donat d'alta a la Seguretat Social. El perjudicat, però, no tenia aquesta informació: els contractants el varen enganar dient-li que la seva situació laboral estava regularitzada.

A més, a això s'hi suma un possible delicte de coaccions, ja que un dels detinguts va intentar convèncer la parella de la víctima perquè no denunciàs els fets.

stats