Detenció
Societat 22/01/2024

Detingut un conegut delinqüent de la Policia després de robar un cotxe i comparèixer a Son Banya

El jove fou localitzat en el poblat on es produí una persecució policial per aconseguir detenir-lo

ARA Balears
2 min
Agents de la Policia Nacional en una operació.

PalmaAgents de la Policia Nacional han detingut un conegut delinqüent de 26 anys en el poblat de Son Banya per un delicte de robatori amb violència, contra la seguretat viària, trencament de la mesura cautelar, reclamació judicial i resistència/desobediència greu als agents de l'autoritat.

En una nota de premsa, la Policia ha informat que els fets varen ocórrer el matí d'aquest passat diumenge, al voltant de les 10.00 hores, quan una jove volia recuperar un cotxe de lloguer que hauria estat robat per l'individu en qüestió. L'al·lota va optar per contactar amb una coneguda seva, que era la parella del detingut, per intentar recuperar el vehicle. Després d'aquest primer contacte, la jove va acudir al poblat i va trobar el delinqüent i parella de la seva coneguda.

Una vegada localitzat, ella, un amic seu i el delinqüent varen anar a cercar el cotxe que estava aparcat prop del centre penitenciari. Quan varen arribar a l'altura del cotxe de lloguer aparcat va ser quan l'amiga hi va entrar i, quan ella anava a arrencar el cotxe, la va sorprendre el detingut que s'havia adormit durant el trajecte i s'acabava de despertar. Va obrir-li la porta i, sense dir res, la va colpejar, la va treure del cotxe i va abandonar el lloc a tota velocitat conduint el turisme de lloguer, malgrat que no tenia carnet.

La víctima avisà la Policia

A partir d'aquí es va muntar un dispositiu per localitzar el presumpte autor i procedir a la seva detenció, per la qual cosa diverses patrulles varen acudir al poblat de Son Banya, on va ser localitzat. El jove va fugir del lloc conduint el vehicle i va endinsar-se dins el poblat. Posteriorment va baixar del turisme i va pujar pels terrats. Començà una persecució fins que finalment es va amagar en un forat.

Quan la policia el va localitzar, varen haver d'emprar la força per poder reduir-lo i procedir a la seva detenció. Recuperaren així les claus del vehicle per poder lliurar-lo a l'empresa de lloguer. Cal afegir que al jove li consta una ordre de cerca i detenció d'un jutjat de Palma per trencament de mesura cautelar i una ordre d'allunyament d'un familiar a una distància de 500 metres. En aquell moment, la familiar es trobava a menys distància, per la qual cosa també va ser detingut per trencament de mesura cautelar. Finalment, es va procedir a la detenció del jove com a presumpte autor del robatori amb violència del turisme, un delicte contra la seguretat viària per conduir sense permís, resistència i desobediència, reclamació judicial i trencament de la mesura cautelar.

stats