Societat 25/03/2020

Detingut per anar a comprar tabac a quilòmetres del seu domicili a Palma

Les forces i cossos de seguretat han arrestat tres persones en les darreres hores per incomplir les restriccions establertes pel coronavirus

Ara Balears
2 min
La Policia Nacional patrulla per Palma davant l'estat d'alarma

PalmaLa Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Policia Local de Palma van detenir aquest dimarts tres persones per incomplir les restriccions establertes al Reial Decret 463/2020 per a la gestió de la crisi sanitària del coronavirus. Una de les tres persones arrestades és un jove de 21 anys al qual els agents varen trobar al centre de Palma circulant amb bicicleta. L'individu assegurà que anava a comprar tabac, tot i que el seu domicili era a la zona de Pere Garau, a quilòmetres d'on el varen trobar.

La Policia Local va intentar sancionar-lo, però el jove reaccionà amb violència i es va llançar cap a ells, per la qual cosa va ser detingut per desobediència i atemptat. Un segon jove de 26 anys va ser arrestat per motius similars a la porta d'un supermercat.

La Policia Nacional va arribar al lloc dels fets arran de l'avís del vigilant de seguretat de l'establiment, que alertava que l'individu estava causant molèsties a la resta dels clients que feien coa. Arran dels requeriments de la policia, l'home va mostrar una documentació falsa i va intentar tocar els agents. Com a conseqüència, el varen arrestar per desobediència.

La Guàrdia Civil va detenir una tercera persona de 59 anys a la urbanització d'El Toro, a Calvià, per practicar esport al carrer. Se l'acusa també de desobediència i resistència greu als agents de l'autoritat. Precisament el dia anterior ja li varen advertir que estava prohibit fer esport a l'aire lliure i li varen posar dues denúncies (matí i horabaixa). Davant la tercera infracció, els agents la varen detenir.

A banda d'això, les forces i cossos de seguretat de l'Estat han informat que l'onzena jornada de restriccions està transcorrent sense incidències i agraeixen la col·laboració dels ciutadans. Cal recordar que, d'acord amb el decret publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), només es pot sortir al carrer en aquests casos:

1. Adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.

2. Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.

3. Desplaçament al lloc de treball per qüestions laborals, professionals o empresarials.

4. Retorn al lloc de residència habitual.

5. Assistència i cura de persones grans, menors, dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables.

6. Desplaçaments a entitats financeres.

7. Per causa de força major o situació de necessitat.

8. Qualsevol altra activitat de naturalesa anàloga justificada.

9. Personal estranger acreditat com a membre de les missions diplomàtiques, oficines consulars i organismes internacionals.

Així, tothom que no respecti les mesures de quarantena podrà rebre una sanció per incompliment. Segons la Llei Orgànica 4/2015 de protecció de la seguretat ciutadana, aquestes poden suposar multes de 600 a 30.000 euros.

stats