Societat 02/05/2020

Detenen vuit persones més a les Illes per saltar-se l'estat d'alarma

Un dels detinguts fou sorprès prenent el sol a Eivissa

Ara Balears
2 min
Control de trànsit a Palma. / DELEGACIÓ DEL GOVERN

PalmaLes forces i cossos de seguretat de l'Estat han detingut entre dijous i divendres vuit persones a les Illes Balears, set a Mallorca i una a Eivissa, per desobediència a agents de l'autoritat i per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma.

El detingut a Eivissa fou un home de 38 anys que va ser sorprès prenent el sol a la platja amb un grup d'amics. Quan els agents varen arribar a la zona on descansava, l'home va fugir amb bicicleta, però una altra patrulla el va interceptar. En aquell moment, l'infractor va enfrontar-se als funcionaris policials i acabà detingut.

A Mallorca, la Policia Local de Palma va interceptar un home de 39 anys quan deambulava pel carrer sense causa justificada. Va explicar que era boxejador i que havia sortit a fer una passejada. Durant la identificació, els agents vaewn descobrir que l'home ja havia estat proposat per a sanció en sis ocasions i varen arrestar-lo.

Per part seva, la Policia Nacional va detenir cinc ciutadans a Palma per vulnerar el confinament en l'estat d'alarma. Un d'ells, de 39 anys, era dins un vehicle abandonat a Son Gotleu amb una altra persona. Un altre jove de 24 anys va ser arrestat quan caminava acompanyat de dos amics pels voltants de la plaça París. Els tres vianants varen indicar que es dirigien a una carnisseria del barri de Pere Garau a comprar xot. Tots ells varen ser proposats per a sanció i un va acabar detingut perquè havia estat denunciat ja quatre vegades per desobediència. A més, durant la jornada d'aquest divendres els agents varen detenir a Palma un home a qui ja havien multat fins en sis ocasions per saltar-se l'estat d'alarma.

Finalment, la Policia Nacional va arrestar un conductor de 49 anys que va ser interceptat en un control quan circulava en un vehicle amb el seu fill menor d'edat a la part posterior. El ciutadà va explicar que havia sortit a passejar amb el nin i que es dirigien a una zona de camp als afores de Palma. Els agents li varen indicar quines eren les normes i que això no estava permès, si bé ell en va fer cas omís i va manifestar que continuaria la passejada amb el seu fill. Els policies li varen aixecar una acta i llavors s'assabentaren que havia estat denunciat unes altres quatre vegades per desobediència, per la qual cosa va ser detingut.

stats