Successos
Societat 10/01/2023

Detenen un matrimoni després de casar-se il·legalment al Llevant de Mallorca

La Policia ha arrestat un home i una dona per un delicte d'afavoriment de la immigració il·legal

ARA Balears
1 min
Durant 2017 es presentaren 2.889 demandes de divorci i 112 de separació

PalmaLa Policia Nacional ha detingut una parella per contreure un matrimoni fictici a un ajuntament del Llevant de Mallorca. Se'ls acusa d'un delicte d'afavoriment de la immigració il·legal. A més, investiga una altra dona –treballadora de l'ajuntament– relacionada amb els fets, segons ha informat el cos policial aquest dimarts.

Els fets es remunten al setembre, quan una dona es va personar a les dependències policials a Manacor per denunciar que, per mitjà d'un engany, l'havien casat en contra de la seva voluntat a un ajuntament de la zona de Llevant amb un ciutadà d'origen brasiler, que es trobava en situació irregular a Espanya. Així, van aconseguir que ell passés de manera immediata a estar en situació legal i que pogués demanar un permís de residència.

Aleshores, el Grup d'Estrangeria de la Comissaria de la Policia Nacional de Manacor va iniciar una investigació. Arran de les gestions, van saber que la denunciant havia pactat amb l'home, que obtindria 4.000 euros pel casament. Però una vegada el van celebrar, només li van abonar 500 euros, per la qual cosa va decidir denunciar els fets.

Amb aquesta informació, van detenir els dos presumptes autors, tant la denunciant com l'home, per un delicte d'afavoriment de la immigració il·legal i diverses falsedats documentals. Els agents van continuar la investigació per saber si hi havia cap treballador implicat i, com a resultat d'això, van prendre declaració a una treballadora de l'ajuntament com a investigada, però no detinguda, per saber si tenia cap responsabilitat. La investigació continua oberta.

stats