Succés
Societat 30/03/2023

Detenen un home que va ciberestafar 50.000 euros a una cadena hotelera de Mallorca

L'acusat havia hackejat el compte d'una empresa que s'encarrega del subministrament de diversos productes

ARA Balears
1 min
La investigació de la Guàrdia Civil

PalmaLa Guàrdia Civil ha detingut un home acusat d'estafar 50.000 euros a una coneguda cadena hotelera de Mallorca. El cos armat ha descobert que l'acusat havia fet servir una estafa coneguda com a 'Man in the middle', un modus operandi cada vegada més habitual entre els estafadors que consisteix a infiltrar-se entre les converses de dues empreses i reclamar-los pagaments fent-se passar per l'altra empresa.

En aquest cas, la cadena hotelera va abonar l'import de les factures a l'empresa grega que s'encarrega del subministrament de diversos productes pensant que estava pagant a l'empresa amb la qual col·laboren i passat un temps van descobrir que no s'havia efectuat el pagament i l'empresa els reclamava la quantitat que ells suposadament ja els havien pagat. Això va fer saltar les alarmes de totes dues empreses, que presentaren una denúncia davant la Guàrdia Civil.

En aquell moment, l'Equip de Ciberdelinqüència de la Guàrdia Civil va iniciar la investigació i van descobrir que havien hackejat el correu de l'empresa grega i l'estafador es feia passar per ells i els reclamava pagaments al seu compte bancari. Gràcies a aquesta investigació esbrinaren qui era el beneficiari dels pagaments i l'han detingut a Palma.

Tot i haver localitzat i detingut l'estafador, la investigació encara continua oberta i no es descarta que l'acusat tingués diversos col·laboradors i que aquest cas permeti desmantellar un grup que es dedica a dur a terme estafes informàtiques.

stats