Detingut per l’assassinat de la seva exparella a Manresa

És el primer crim masclista aquest any a Catalunya i el segon feminicidi

2 min
Els Mossos tapant el cadàver de la dona quan se l'enduien per a fer-li l'autòpsia.

BarcelonaEls Mossos d’Esquadra han detingut un home aquesta tarda per l’assassinat de la seva exparella. El crim ha passat a l’interior del pis on la dona vivia, a Manresa. La policia ha rebut un avís poc abans de les dues del migdia i quan els agents han arribat al domicili, ubicat al carrer de la Pau, s’han trobat el cos de la víctima, de 34 anys, sense vida. L’home i la dona havien tingut una relació sentimental anteriorment. El presumpte autor, de 40 anys i nacionalitat espanyola, s’ha intentat suïcidar després de l’assassinat i l’han hagut de traslladar a un centre sanitari. Ha quedat formalment detingut a l’espera de poder-lo portar a comissaria.

El jutjat de guàrdia ha fet l’aixecament del cadàver i enviarà el cas al jutjat de violència contra la dona, que serà qui assumirà la investigació. És el primer crim masclista d’aquest any a Catalunya i el segon feminicidi, segons el recompte de l’Institut Català de les Dones (ICD), després que un home matés la seva mare aquest gener a Badia del Vallès. En aquell cas van arrestar el fill, de 48 anys, com a presumpte autor de l’assassinat de la dona, de 94 anys, a casa seva.

El Consell Comarcal del Bages ha condemnat el crim de la veïna de Manresa en un comunicat en què ha lamentat que la violència masclista “continuï provocant víctimes i situacions extremes”. L’Ajuntament de Manresa ha decretat tres dies de dol, ha convocat un minut de silenci i l’alcalde ha expressat la “més profunda condemna”. El Govern també ha condemnat en un comunicat el feminicidi.

Comptant el cas d’aquest dimecres, a Espanya sis dones han sigut assassinades aquest any per la seva parella o exparella i un menor ha quedat orfe.

Cinc morts en sis dies

El crim masclista és la cinquena mort violenta en només els últims sis dies a Catalunya, per les quals els Mossos han detingut sis persones: quatre homes i dos menors. La primera va ser divendres quan un home va morir en un centre hospitalari després d’un apunyalament en un carrer de Terrassa i van arrestar un home que ha entrat a presó preventivament. La segona es va produir dissabte a la tarda a Gelida, on van assassinar un jove a ganivetades i van detenir dos menors que han ingressat a un centre de règim tancat. La tercera va ser dissabte a mitjanit quan un home en va matar un altre que havia entrat a robar a casa seva a Rubí, on hi havia una plantació de marihuana. La quarta es va descobrir dilluns a la nit a Roses, on van trobar el cadàver d’un home al maleter del seu cotxe i els Mossos han detingut aquest dimecres un sospitós.

stats