Successos
Societat 25/05/2023

Detenen un empresari per contractar migrants en situació irregular a Palma

Percebien la meitat del salari que els altres treballadors

ARA Balears
1 min
Un vehicle de la Policia Nacional.

PalmaAgents de la Policia Nacional han detingut a Palma un empresari que va contractar migrants en situació irregular. Segons ha detallat la Policia en un comunicat, l'operació es va fer després que, anònimament, se'ls informàs de la contractació de mà d'obra irregular. A més, percebien gairebé la meitat del salari que els empleats contractats legalment.

Una vegada en el lloc i després de ser detectada la presència dels agents, alguns dels treballadors que, o bé es trobaven en situació irregular o sense haver estat donats d'alta en la Seguretat Social, van intentar escapar corrents per evitar ser identificats. No obstant això, es va poder identificar la resta (un total de 12), més els encarregats de l'obra, dos d'ells d'origen marroquí i que no tenien cap tipus de documentació. Segons van reconèixer, havien arribat a Espanya de manera clandestina, un d'ells en pastera i l'altre a través de França, on havia arribat amb un contracte temporal.

Així, després d'aconseguir la identificació completa de l'empresari, un home d'origen de 42 anys, es va procedir a la seva detenció com a presumpte autor de delictes contra els drets dels treballadors i contra els drets dels ciutadans estrangers.

Inspecció de Treball i Seguretat Social obrirà el corresponent expedient administratiu per depurar les responsabilitats en les quals pogués haver incorregut per contractar mà d'obra irregular.

stats